Pomoc w wyborze drugich butów

upfullbwoy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Na wiosnę zacząłem systematycznie biegać (biegam wyłącznie po asfalcie i chodnikach) do tej pory wybiegałem 800km mój czas na 10 km 42 minuty półmaraton 1:40h wzrost 180 przy wadze 70-72 kg stopa neutralna w przyszłym roku planuję (nie śmiało) przebiec maraton. Do tej pory biegałem w pumach faas 300 (błąd początkującego kupiłem bo były w promocji w tkmaxie) coraz częściej w czasie dłuższych wybiegań 15-25km brakuje mi amortyzacji. Postanowiłem zakupić nowe buty które pozwolą mi się przygotować do maratonu i go przebiec. Sam zastanawiałem się nad
Nike Flyknit Lunar 1+
Nike Pegasus 30
Adidas Boost
New balance 890v3
Rozważę także inne propozycje, jestem otwarty na wszystkie marki. Rozumiem iż ma być dla mnie wygodny i przez internet ciężko doradzić mimo wszystko proszę o rade bardziej doświadczonych biegaczy.
PKO
Grzegorz_Krk
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45:14
Życiówka w maratonie: 3:53:44
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak Puma dobrze leży i jesteś zadowolony to weź Puma 500 v2.
A jak chcesz zmienić markę to Nike Flyknit lub New Balance 890
Ale mimo wszystko radziłbym przymierzyć i nie kupować w ciemno - kwestia wygody, szerokości stopy itp.
Cele na 2014: 10 km - 39:59; 21,1 km - 01:29:59
Annak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam ten sam problem widzę ze mimo ze jestem biega to zastanawiam sie nad tymi samymi modelami oczywiście w damskie wydaniu jeszcze sie zastanawiam nad nike vomero 8. Może ktoś coś o nich może powiedzieć?
upfullbwoy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziś zakupiłem Nike Flyknit Lunar 1+ długo przymierzałem porównywałem z innymi, muszę przyznać że jestem niesamowicie zaskoczony amortyzacją w tym bucie oraz dopasowaniem do stopy. Akurat w sklepach firmowych nike jest na nie promocja.
Grzegorz_Krk
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 45:14
Życiówka w maratonie: 3:53:44
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Myślę, że to dobry wybór. Napisz za kilka tygodni jak Ci się biega :)
Pozdrowienia
Cele na 2014: 10 km - 39:59; 21,1 km - 01:29:59
Awatar użytkownika
mihumor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:47
Życiówka w maratonie: 2:48:13

Nieprzeczytany post

Annak pisze:Mam ten sam problem widzę ze mimo ze jestem biega to zastanawiam sie nad tymi samymi modelami oczywiście w damskie wydaniu jeszcze sie zastanawiam nad nike vomero 8. Może ktoś coś o nich może powiedzieć?
Żona moja ma Vomero 8 i NB 890 damskie, to zupełnie inne buty, Vomero mają duży spadek, to klasyczne buty z dużą amortyzacją w starym stylu, nie są lekkie - dosyć miękkie i nieco kapciowate, jak ktoś olewa minimalizm i lubi dużo amortyzacji, jest dosyć ciężki i biega duże dystanse to są dla niego bardzo dobre buty treningowe, NB890 to but o stosunkowo małym spadku 8mm, dużo lżejszy, twardszy pod śródstopiem ale ze sporą amortyzacją pod piętą, poddaje się i nieco ugina wraz ze stopą, są dynamiczne, to lekkie buty startowo-treningowe do szybkiego biegania ale też do spokojnych treningów, jeden z najbardziej uniwersalnych butów na rynku, można w nich startować, trenować. Czyś przjściowym pomiędzy tymi dwoma modelami jest NB W790, podobne do 890 tylko o nieco większym spadku - 12mm (to mniej niż w dawnych klasykach zwanych potocznie żelazkami) i mniej poddają się stopie - nieco sztywniejszy zapiętek - też świetne i lekkie buty.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce

Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ