Pyłek kwiatowy VS preparaty multiwitaminowe

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
kowalus
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czy ktoś spożywa pyłek kwiatowy zamiast np preparatów multiwitaminowych i mienralnych?
Dobrze się po nim czujecie? Zastanawiam się nad rozpoczęciem konsumpcji pyłku, gdyż wpadł mi w rece super artykuł na jego temat:
http://www.akademiawitalnosci.pl/pylek- ... a-zdrowia/

Fragment:
"Pyłek pszczeli inaczej nazywany pyłkiem kwiatowym jest znany i używany od wieków, zarówno profilaktycznie jak i terapeutycznie. To prawdziwy super-food czyli super pożywienie, mające w składzie wszystko to co potrzebne nam do życia: aminokwasy, węglowodany, lipidy i kwasy tłuszczowe, związki fenolowe, enzymy i koenzymy, a także witaminy i biopierwiastki. Jego skład jest tak szalenie skomplikowany, że do dzisiaj nie udało się naukowcom stworzyć syntetycznego pyłku! Ta skarbnica witamin, minerałów i enzymów przerasta o głowę wszystkie apteczne preparaty multiwitaminowe, nawet te najdroższe. Wspaniale alkalizuje organizm. Zawiera komplet 22 aminokwasów [...]"

"2. Dla sportowców w celu polepszenia osiąganych wyników (siła, wytrzymałość). British Sports Council w przeprowadzonych przez siebie badaniach wykazało, że sportowcy spożywający regularnie pyłek doświadczyli przyrostu siły o 40-50%. Pyłek spożywają też olimpijczycy i kulturyści. Jest to absolutnie legalny doping!"
PKO
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Jakbym ja doświadczył przyrostu siły o 50% to plasowałbym się regularnie na pudłach w zawodach klasy krajowej. Tak że sorry, ale nie uwierzę :). Nie ma nawet takiego dopingu, który w ten sposób mobilizowałby organizm :).
The faster you are, the slower life goes by.
saper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moze chodzi o 50% wzrost sily n.p. miesni unoszacych powieki ... ech marketing ...
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

klosiu pisze:Jakbym ja doświadczył przyrostu siły o 50% to plasowałbym się regularnie na pudłach w zawodach klasy krajowej. Tak że sorry, ale nie uwierzę :). Nie ma nawet takiego dopingu, który w ten sposób mobilizowałby organizm :).
Tylko tak pszczoły mają.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
alan.stark
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

oj coś mi się wydaję że ludzie czasami też.
Studia katowice to tutaj możemy wybrać się na
studia zaoczne katowice kierunki my musimy studiować.
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja spożywam czasami zimny browar i mam wtedy przyrost siły około 60% . Zawiera dużo witamin i minerałów-legalny doping:)
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

napisano przyrost siły ale nie napisano jakiej siły, wykorzystywanej do czego równie dobrze mogli pisac o sile psychicznej

a gdyby zsumować wszystkie działania środków które podnoszą wytrzymałość i wydolność fizyczną jedne 20 inne aż 50 % i jeść wszystko na raz to byśmy po kilku tygodniach osiągneli przyrosty rzędu 200-300 % normy hm zauważył ktos u siebie takie symptomy ? :)
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ