Buty naturalne, do ok. 350zl

crun
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

obecnie biegam w butach Nike Pegasus (mogę się mylić). Niestety, buty są za duże (48,5 - skusiła mnie promocja, kosztowały ok. 100zł) i już trochę zajechane. Ostatnio zacząłem się przestawiać na bieganie na śródstopiu, trochę biegałem boso itd.

Chciałbym kupić buty z mniejszą amortyzacją, które pomogą mi w pełni się przyzwyczaić do biegania na śródstopiu. Biegam ok. 80% asfalt/20% las, stopniowo zwiększam ilość tego drugiego (Warszawa - wiadomo, każda zieleń jest zasrana i jest jej mało) Dystanse to ok. 10 km, w marcu chciałbym wystartować w półmaratonie i to będzie maksymalny dystans, więcej w nie mam zamiaru jednorazowo przebiec ;) Ważę 80kg przy wzroście 185cm.

Chciałbym się zmieścić w 300-350zł. Przed zakupem oczywiście buty przymierze, w ciemno nie mam zamiaru nic brać. Jakie obuwie polecacie? Skora Base, NB Minimus MT10?

Poza tym - takie buty będą nadawać się do jeżdżenia na rowerze? SPD są niepraktyczne i ich nie chce, teraz na rower po prostu zakładam stare asicsy do biegania.
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

będą się nadawały. przed kupnem najlepiej przymierz. ja w swoich base'ach przebiełem grubo ponad 1000km i pewnie przebiegnę drugie i trzeci tyle.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
scouser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:03
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Teraz w promocji(319zł) są Skora phase, które są odrobinę lżejsze i mają sznurowadła zamiast rzep, polecam :taktak:
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

acz są znacząco bardziej wymagające ze względu na inną podeszwę, o wiele mniej amortyzacji.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ