Jakiś program do treningu na fona...
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
Poszukuję jakiegoś programiku na telefon z systemem SYMBIAN taki co by mi dawał sygnał dźwiękowy np. przy planie treningowym 2 min biegu i 3 min truchtu. Tudzież może coś innego możecie polecić do tego... wiem, że można samemu kontrolować ale może ktoś coś zna/słyszał...
Poszukuję jakiegoś programiku na telefon z systemem SYMBIAN taki co by mi dawał sygnał dźwiękowy np. przy planie treningowym 2 min biegu i 3 min truchtu. Tudzież może coś innego możecie polecić do tego... wiem, że można samemu kontrolować ale może ktoś coś zna/słyszał...
- whitemamba
- Zaprawiony W Bojach
Endomondo w wersji pro ma interwały
Zmiana kodu 3 z przodu:)
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
10km- 39.04 @3:54 pace
HM- 1:29:03 in progress
M- 3:14:12 in progress
-
- Wyga
Szkoda, że na symbiana nie znalazłem...
- RavS
- Wyga
- Kontakt:
Niestety, rzeczywiście Endomondo nie wspomaga już Symbiana tak mocno i Pro jest niedostępna.
Może niezbyt profesjonalne, ale kiedyś jak jeszcze nie było cudów i smartfonów z GPS brałem mp3 z jakimś koncertem, tak żeby jednego utworu starczało na cały trening i edytowałem to w programie Cool Edit wstawiając "brzęczek" w ustalonym czasie
Telefonu nie trzeba było w ogóle brać z domu.
Działało perfekcyjnie
Żadnych zakłóceń, a na treningu skupiałem się na biegu i słuchaniu muzyki, a nie jak teraz tempo, tętno, międzyczasy, cel itd...
życie było prostsze 
Może niezbyt profesjonalne, ale kiedyś jak jeszcze nie było cudów i smartfonów z GPS brałem mp3 z jakimś koncertem, tak żeby jednego utworu starczało na cały trening i edytowałem to w programie Cool Edit wstawiając "brzęczek" w ustalonym czasie

Działało perfekcyjnie

-
- Wyga
No nic... to pozostaje mi twoja metoda
... mp3 i tak nie mam bo zawsze mi tel wystarczał... do rowerka miałem uchwyt i było git... tu mi pewnie będzie latał w kieszeni...

- Roberto Celinho
- Stary Wyga
RunCalc ma opcję interwały - dwa różne dźwięki na początek i koniec odcinka. To jest aplikacja Java, działa na Symbianie.
-
- Wyga
Dziwny ten program, zainstalowałem, pobrałem kod, wpisałem wszystko, ustawiłem czas na interwałach dałem OK i nic... trzeba go jakoś dodatkowo włączyć po wpisaniu czasu interwałów? Opcji multum ale jak pisałem nie mogę włączyć tego...
- Roberto Celinho
- Stary Wyga
To już jesteś blisko
Jak napisano w dokumentacji: "Te informacje są potem wykorzystywane w stoperze, który w odpowienich momentach wydaje sygnały dźwiękowe, informujące o rozpoczęciu lub zakończeniu interwału.". W momencie rozpoczęcia pierwszego interwału trzeba uruchomić stoper (pierwsza pozycja w menu i przycisk "Start"). Na ekranie ustawień powinien być włączony dźwięk (Dźwięk: Tak) - domyślnie tak jest.

-
- Wyga
ON ŻYJE, ON ŻYJE!!!... a nie wróć to nie to... to działa... dzięki... szkoda tylko iż nie da się muzy jak w edmondo włączyć
... ale nie można mieć wszystkiego 
@down
Może i do biegania ale miło się biega słuchając muzy
... no ale cóż... jak pisałem nie można mieć wszystkiego a dla samej aplikacji nowego fona nie kupie
... grunt iż interwał działa...

@down
Może i do biegania ale miło się biega słuchając muzy

Ostatnio zmieniony 16 sie 2013, 12:47 przez krakow2000, łącznie zmieniany 1 raz.
- Roberto Celinho
- Stary Wyga
To nie jest aplikacja dla melomanów, tylko dla biegaczy
W mojej Nokii 500 można włączyć muzykę z odtwarzacza i jednocześnie mieć uruchomiony stoper RunCalc-a - wtedy słychać sygnały w czasie odtwarzania piosenek.

-
- Wyga
eeee... jednak dało się z muzyką... najpierw włączyłem muzykę na fonie a potem program... dźwięk na interwała dobrze słychać tak więc jest gitara... dzisiaj po pierwszym biegu... powiem, że nogi nie tak mocne jak kondycja
... bolą przy pośladkach, no i trochu inaczej noga leży w bucie biegowym, trzeba się przyzwyczaić...