czołówka

rardzio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Planuje nabyć czołówkę aby sobie w niej biegać. Znalazłem na allegro trzy propozycję:
http://allegro.pl/latarka-czolowa-x2000 ... 68778.html
http://allegro.pl/latarka-czolowa-czolo ... 41203.html
http://allegro.pl/mactronic-nomad-czolo ... 93609.html
mam tylko problem z decyzją.. Chyba ze ktoś z was ma jakąś dobrą przetestowaną latareczke? Ponoć z ENERGIZERa są dobre. Tak właściwie szukam czołówki która mocno świeci i gdzie szybko można przełączać rodzaj światła/natężenia.
PKO
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

w Rosmmanie sa małe lekkie czołówki za 22 zł. z tego co ty wybrałeś na allegro to ta pierwsza wydaje się być do rzeczy z tym ze odrobine za bardzo rozbudowana. Do biegu wybrałbym coś małego i lekkiego co bedzie świecić 2-3 godziny bo dłuższego biegania po ciemaku nie planuje wiec na co kark urywać zbędnym ciężarem.
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Te chinskie super mocne latarki to troche loteria. Pomijajac ze nie maja parametrow jak w opisie to swieca czesto bardzo mocno (jak czolowki za 300-400zl), ale ich trwalosc to rosyjska ruletka, moze wytrzymac tyle co renomowana konkurencja albo zepsuc sie po dwoch dniach, a czasem przestanie dzialac od samego lezenia. W tkmax byly do dostania (nie wiem czy nadal sa) czolowki primusa za 50zl, w wersji z zasobnikiem na baterie na glowie lub na pasku. Deklarowana ilosc swiatla chyba okolo 150lm, w kazdym razie swieci przyzwoicie, jest calkiem mocna i trwala. W kazdym razie porzadny sprzet za rozsadne pieniadze.
Dab84
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Energizer daję radę, znam kilka osób które śmigają po górach z energizerami i nie narzekają. Ja natomiast od kilku ładnych lat używam Petzla i jest świetna. Wydaje mi się, że zwykła tikka w pełni zaspokoi twoje potrzeby.
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

daj sobie spokój z tymi chińczykami...Mactronic jest okey - przy bieganiu ważna jest waga, żeby się trzymała głowy latara. Ja mam Energizer 6 led , co prawda juz kilka lat sprawuje się bardzo dobrze to do biegania za ciężka. Wersja taka najmniejsza 2 led jest za słaba. Petzl robi dobre czołówki mam również jedną, ale w moim pdczuciu też cięzka i jakoś firma się zatrzymała w miejscu. Mactronic ma kilka modeli fajnych w ofercie.
rardzio
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wnioskując powinienem szukać czegoś w: Mactronic, Petzl, Energizer.
Może jakieś konkretne modele byście mi polecili? Ważne aby mocno dawała (zwłaszcza bezmózgim kierowcom na długich), łatwa obsługa i w miare prosta. Bo jak kolega wcześniej pisał, ta pierwsza przeze mnie pokazana rzeczywiście za dużo opcji ma.
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nad petzlem sie nie zastanawiaj, bo nie ma szans zebys kupil w takiej cenie jak podane przez Ciebie propozycje zreszta jest nieco przereklamowany. Za mocnego petzla to trzeba przynajmniej te 200zl wydac. Mactronik moze byc, ale to nie jest nic specjalnego, swieci w miare, jest dosc tanie jak na parametry, ale jakosc i trwalosc tez nie powala. Za okolo 50zl to jedynie primus laczy dosc mocne swiatlo i porzadne wykonanie:
http://www.sailandrock.pl/?str=produkt&id=2071
W tkamax kosztowal chyba 49zl.
Jesli chcesz sie wyrozniac glupota i swiecic samochodom po szybach to niestety nic przyzwoitego w takiej cenie nie kupisz, owszem te tanie lampki moga mocno dawac szczegolnie przy regulowanym skupieniu, ale to ile wytrzyma to calkowita loteria
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Yaro biegałeś w tym primusie ? 164g to sporo...dla mnie Tikkina 2 którą posiadam jest za ciężka a to znacznie lżejsza latarka. Chociaż teraz zauważyłem że podesłałeś latarkę za ponad 300zł:)
yaro1986
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biegalem, jakos zima ja kupilem nie pamietam dokladnie kiedy. Cena niby jest 300zl, ale w tkmaxach w calym kraju byla dostepna za 49zl. Jest nieco ciezka szczegolnie ze zwyklymi bateriami, bo z litowymi jest znacznie lepiej. Czuc ja na glowie ale nie zjezdzia, paski sa dobrej jakosc, miesiste i dosc szerokie wiec daje rade. Jest tez wersja z zasobnikiem na baterie na kablu, mozna wtedy np do paska przymocowac.
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

cena fajna , tylko dla mnie przypomina budową latarki chińskie z diodą cree :) ale co kto lubi ...
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

http://www.light-test.info/index.php?op ... 54&lang=pl. tutaj podatawowy test tej latarki , oraz inne również nowych Mactronicow.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ