Już kiedyś się nad tym zastanawiałem, z jakich partii w jakiej kolejności organizm spala tłuszcze. Wie ktoś może? Prawda to, że na pierwszy ogień idzie twarz?apaczo pisze:Ja ze swej strony dodam jedynie, że organizm po zapasy tłuszczu zlokalizowane na udach sięga na samym końcu.
Zmiana sylwetki
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 44:40
- Życiówka w maratonie: brak
- cava
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
maly89 pisze:Cava zgadzam się z tym co piszesz, ale... Dusia raczej tego nie przeczyta, bo od blisko 3 lat nie zagląda na forumMoże chociaż inni skorzystają
O! A to ktoś wywlókł na światło dzienne wątek z broda do pasa, a ja po datach nie patrzyłam.
No ale fakt, takich "Dusiek" jest masa.
- wiktor ia
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 1:01:21

sorki za ten rechot, ale sama się nie połapałam że to odkopany temat
ale rady są zawsze w cenie, zwłaszcza te dobre, więc poczytałam i znowu o "coś" jestem mądrzejsza

- wiktor ia
- Stary Wyga
Fiszer pisze:Już kiedyś się nad tym zastanawiałem, z jakich partii w jakiej kolejności organizm spala tłuszcze. Wie ktoś może? Prawda to, że na pierwszy ogień idzie twarz?apaczo pisze:Ja ze swej strony dodam jedynie, że organizm po zapasy tłuszczu zlokalizowane na udach sięga na samym końcu.
Twarz i "cycki" za przeproszeniem

- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
U faceta tez?wiktor ia pisze:Twarz i "cycki" za przeproszeniem

- wiktor ia
- Stary Wyga
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
Ale to w tym wypadku raczej pozytyw 
Nie to zebym cycaty byl ale tak mi sie wlasnie zdawalo, ze mi sie miesnie na cycach (ach ten fachowy jezyk
) odslonily 

Nie to zebym cycaty byl ale tak mi sie wlasnie zdawalo, ze mi sie miesnie na cycach (ach ten fachowy jezyk

- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
Dokładnie chodzi o to, że na twarzy mamy tego tłuszczu mało w stosunku do pozostałych części ciała oraz mięśnie są mało rozbudowane i dlatego najszybciej zauważamy że chudniemy właśnie po twarzy. Pojawiają sie ostre kontury twarzy.Fiszer pisze:Prawda to, że na pierwszy ogień idzie twarz?apaczo pisze:Ja ze swej strony dodam jedynie, że organizm po zapasy tłuszczu zlokalizowane na udach sięga na samym końcu.
Oczywiście termogenika ma tu ogromne znaczenie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
- cava
- Zaprawiony W Bojach
Nie rozumiem tego obrazka.
Najszybciej widać szczuplenie tam gdzie najbardziej czerwone, czy zielone?
A daltoniści?
A daltoniści?

- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Już wyjaśniam. Interesuje nas jedynie rycina po lewej stronie (pani po prawej jest ubrany w jakieś termoizolacujne badziewie lub czymś posmarowana )cava pisze:Nie rozumiem tego obrazka.
A daltoniści?![]()
Im bardziej intensywnie czerwony kolor, tym większa termogenika. Bardziej podnosi sie temperatura ciała. Pocimy się, generowana jest energia i wytapia sie tłuszcz.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
-
- Rozgrzewający Się
Jak zaczelam biegać to właśnie na nogach schudłam najbardziej jednak brzuch na czym mi najbardziej zależy spadł tylko trochę. Mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej jak zacznę biegac na dłuższe dystanse.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Tłuszcz z brzucha też się wytopi o to nie ma obaw. Problem polega na tym, że wiele osób wyobraża sobie, że jak straci tłuszcz na brzuchu to od razu pojawią się w jego miejsce mięśnie. A prawda jest taka, że na mięśnie brzucha trzeba się solidnie napracować. Osobiście uważam, że dużo bardziej niż na zbicie wagicalcyk pisze:Jak zaczelam biegać to właśnie na nogach schudłam najbardziej jednak brzuch na czym mi najbardziej zależy spadł tylko trochę. Mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej jak zacznę biegac na dłuższe dystanse.

- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Zgadza się. Nawet koksiarze muszą się natyrać i dopracować swoją dietę.maly89 pisze: A prawda jest taka, że na mięśnie brzucha trzeba się solidnie napracować. Osobiście uważam, że dużo bardziej niż na zbicie wagi
-
- Dyskutant
A odnośnie ud, to w moim dzienniku treningowym jest ładne zdjęciowe porównanie udek przed bieganiem i w trakcie
Może kogoś zmotywuje. Albo i nie.

BLOG
KOMENTARZE
"Celem nie jest bycie lepszym od kogoś innego lecz bycie lepszym od tego, kim samemu się było wcześniej." XIV Dalajlama
KOMENTARZE
"Celem nie jest bycie lepszym od kogoś innego lecz bycie lepszym od tego, kim samemu się było wcześniej." XIV Dalajlama