Zmiana sylwetki

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Fiszer
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

apaczo pisze:Ja ze swej strony dodam jedynie, że organizm po zapasy tłuszczu zlokalizowane na udach sięga na samym końcu.
Już kiedyś się nad tym zastanawiałem, z jakich partii w jakiej kolejności organizm spala tłuszcze. Wie ktoś może? Prawda to, że na pierwszy ogień idzie twarz?
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:Cava zgadzam się z tym co piszesz, ale... Dusia raczej tego nie przeczyta, bo od blisko 3 lat nie zagląda na forum :) Może chociaż inni skorzystają :)

O! A to ktoś wywlókł na światło dzienne wątek z broda do pasa, a ja po datach nie patrzyłam.
No ale fakt, takich "Dusiek" jest masa.
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 1:01:21

Nieprzeczytany post

:hahaha:
sorki za ten rechot, ale sama się nie połapałam że to odkopany temat
ale rady są zawsze w cenie, zwłaszcza te dobre, więc poczytałam i znowu o "coś" jestem mądrzejsza :oczko:
Mam na zbyciu dwa kody orange25, które nie przydadzą mi się już - sprzedam za 22zł/szt - pewnie i bez kantów, zafoliowane zdrapki, w okolicy BB można osobiście odebrać.
=================================================
Obrazek
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Fiszer pisze:
apaczo pisze:Ja ze swej strony dodam jedynie, że organizm po zapasy tłuszczu zlokalizowane na udach sięga na samym końcu.
Już kiedyś się nad tym zastanawiałem, z jakich partii w jakiej kolejności organizm spala tłuszcze. Wie ktoś może? Prawda to, że na pierwszy ogień idzie twarz?

Twarz i "cycki" za przeproszeniem :oczko:
Mam na zbyciu dwa kody orange25, które nie przydadzą mi się już - sprzedam za 22zł/szt - pewnie i bez kantów, zafoliowane zdrapki, w okolicy BB można osobiście odebrać.
Obrazek
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wiktor ia pisze:Twarz i "cycki" za przeproszeniem :oczko:
U faceta tez? ;-)
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

U cycatego też!!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale to w tym wypadku raczej pozytyw ;-)

Nie to zebym cycaty byl ale tak mi sie wlasnie zdawalo, ze mi sie miesnie na cycach (ach ten fachowy jezyk ;-)) odslonily :bum:
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fiszer pisze:
Prawda to, że na pierwszy ogień idzie twarz?
Dokładnie chodzi o to, że na twarzy mamy tego tłuszczu mało w stosunku do pozostałych części ciała oraz mięśnie są mało rozbudowane i dlatego najszybciej zauważamy że chudniemy właśnie po twarzy. Pojawiają sie ostre kontury twarzy.
Oczywiście termogenika ma tu ogromne znaczenie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie rozumiem tego obrazka.
Najszybciej widać szczuplenie tam gdzie najbardziej czerwone, czy zielone?

A daltoniści? :spoczko:
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

cava pisze:Nie rozumiem tego obrazka.
Najszybciej widać szczuplenie tam gdzie najbardziej czerwone, czy zielone?

A daltoniści? :spoczko:
Już wyjaśniam. Interesuje nas jedynie rycina po lewej stronie (pani po prawej jest ubrany w jakieś termoizolacujne badziewie lub czymś posmarowana )
Im bardziej intensywnie czerwony kolor, tym większa termogenika. Bardziej podnosi sie temperatura ciała. Pocimy się, generowana jest energia i wytapia sie tłuszcz.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
czarny79
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no, najbardziej z oczu....
calcyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Jak zaczelam biegać to właśnie na nogach schudłam najbardziej jednak brzuch na czym mi najbardziej zależy spadł tylko trochę. Mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej jak zacznę biegac na dłuższe dystanse.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

calcyk pisze:Jak zaczelam biegać to właśnie na nogach schudłam najbardziej jednak brzuch na czym mi najbardziej zależy spadł tylko trochę. Mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej jak zacznę biegac na dłuższe dystanse.
Tłuszcz z brzucha też się wytopi o to nie ma obaw. Problem polega na tym, że wiele osób wyobraża sobie, że jak straci tłuszcz na brzuchu to od razu pojawią się w jego miejsce mięśnie. A prawda jest taka, że na mięśnie brzucha trzeba się solidnie napracować. Osobiście uważam, że dużo bardziej niż na zbicie wagi :)
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

maly89 pisze: A prawda jest taka, że na mięśnie brzucha trzeba się solidnie napracować. Osobiście uważam, że dużo bardziej niż na zbicie wagi :)
Zgadza się. Nawet koksiarze muszą się natyrać i dopracować swoją dietę.
Laryska
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A odnośnie ud, to w moim dzienniku treningowym jest ładne zdjęciowe porównanie udek przed bieganiem i w trakcie :) Może kogoś zmotywuje. Albo i nie.
BLOG
KOMENTARZE

"Celem nie jest bycie lepszym od kogoś innego lecz bycie lepszym od tego, kim samemu się było wcześniej." XIV Dalajlama
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ