mam pytanie o te buty.
Wracam do formy, bo się zapuściłem przez lata. Zatem jestem początkujący, ale bez ambicji wielkich. Ot, bieganie dla kondycji.
Stopa neutralna, może lekka supinacja. 180cm/85kg.
Biegam po leśnej drodze, gdzie jest trochę luźnego piasku, trochę twardszej ziemi, jakieś kamyki, itp. Taki mix.
Po asfalcie nie biegam, ale pierwszy kilometr do lasu przechodzę po nim i tak samo wracam.
Kupiłem Nike Dual Fusion i trochę w nich pobiegałem. Dokładnie te same:
Są świetne, lekkie, biega się jak po materacu. Jednak problem z nimi taki, że odrobina wody lub choćby rosy na trawie i jest mokro wewnątrz.
Na jesień i zimę poszukałem i kupiłem buty Asics Gel Trail Lahar 4 (nie GTX, czyli bez Gore Texu). Już teraz, aby utrzymać motywację, biegam sam.

Pochodziłem tylko po domu, ale podeszwa jest znacznie twardsza niż w Nike. Fajnie opinają śródstopie (środek buta jest bardziej taliowany niż Nike) oraz palce.
Jednak po tych opiniach zachwytu o GEL w Asics myślałem, że dostanę coś bardziej komfortowego.
Czy to tylko tak na początku czy dopiero w akcji można coś o nich powiedzieć ? Nie chciałbym stracić 269 zł

Czy dokonałem dobrego wyboru ? Mam możliwość zwrotu jeszcze przez tydzień, więc zastanawiam się na zwrotem lub wymianą.
Jak uważacie ?
Za odpowiedzi serdecznie dziękuję!