Garmin F10 czy F110?

michu_ns
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Po wielu miesiącach biegania początkowo z telefonem, później ze zwykłym stoperem w zegarku zdecydowałem się na zakup jakiegoś porządniejszego sprzętu. Nie chciałbym na niego wydawać nie wiadomo ile a do treningu wystarcza mi w sumie dystans, czas, czas 1 km, możliwość przesłania treningu na PC. (a i żeby nie byłą to busola pół kilogramowa :hejhej: )

I tu moje pytanie: lepiej zdezydować się na Forerunnera 10 czy 110? Cenowo jest podobnie i szczerze mówiąc nie zaobserwowałem zbyt wielu różnic.
Z góry dzięki za rady.
PKO
Awatar użytkownika
majorie
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć
stoję właśnie przed identycznym wyborem i zrobiłam sobie nawet małe podsumowanie ważnych dla mnie funkcji.

Plusy 110:
- niższa cena (444zł/492zł)
- wygląd (imho damskie FR 10 wyglądają tandetnie)
- żywotność baterii (8-10h, podczas gdy 10 tylko 5h)
- możliwość dokupienia paska HRM (10 jest niekompatybilna z żadnym systemem)
- widoczność 3 parametrów biegu na 1 ekranie (np dystans, czas, tempo) podczas gdy na 10 można wyświetlić na 1 ekranie tylko 2.

Plusy 10:
- lepsza wodoszczelność
- autostart i stop
- moduł run/walk

W moim subiektywnym porównaniu wygrał 110 i to na ten zegarek się zdecyduję :) Myślę, że niedłupim pomysłem byłoby zrobienie sobie takiego samego porównania tylko biorąc pod uwagę Twoje własne preferencje. Pomocna może być tutaj strona DC Rainmakera gdzie te dwa modele są porównane http://www.dcrainmaker.com/product-comp ... 078%2C3083
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ