Runtastic a pas do mierzenia tętna

mjudu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Z uwagi na to, że zegarek z gps i pomiarem tętna są drogie, a ja tyle co zacząłem przygode z bieganiem postanowiłem nie wydawać pieniędzy na rzecz, która być może będzie za chwilę leżeć w szafie. Poczytałem i zacząłem biegać ze smartfonem na opasce i programem runtastic (jego pierwsze zainstalowałem i tak zostało). Z tego programu wychodzi na to, że może on mierzyć tętno. Pytanie moje jest następujące czy do mierzenia tętna wystarczy jakakolwiek opaska czy musi to być dedykowana przez runtastic (która sama w sobie również nie jest tania), ktoś gdzieś sie wypowiadał, że wystarczy jedna z tańszych opasek z Decathlonu, ale nic bliżej nie napisał. Z góry dzięki za odpowiedz.
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zależy od telefonu jaki posiadasz. Jesli Twój telefon obsługuje protokół ANT+ to wystarczy najtańsza opaska gadająca właśnie w ANT+. Jeśli nie to pozostaje Ci zakup opaski BT Polar Wearlink+
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
mjudu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wiem że trochę leniwe pytanie ale po szybkim szukaniu nie znalazłem. Mam telefon HTC Gratia ale nie wiem czy ma on ANT+
artujawo1
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

http://www.thisisant.com/directory/mozna znaleść urządzenia kompatybilne z ANT+
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Zostaje Ci wcześniej wspomniany Polar, który komunikuje się z telefonem poprzez Bluetooth. Przy czym pojawiały się na forum informacje, że z niektórymi telefonami nie chciał współpracować. Dobrze więc by było, gdybyś miał możliwość sprawdzenia przed zakupem.
mjudu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

dzięki wielkie za pomoc :)
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mjudu pisze:dzięki wielkie za pomoc :)
Żadna pomoc, raczej skomplikowanie problemu, kiedy zorientujesz się, że ten Polar kosztuje znaczną część ceny niedrogiego zegarka z GPS i pomiarem tętna.
Awatar użytkownika
Spinnaker
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 41:28

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o Polara Wearlink Bluetooth (dostępny m.in. w decathlonie ) obsługuje on tylko HTC Wildfire S, Desire S, Sensation XE, One SV (LTE). Na moim HTC One V czasem widział przez BT, ale nie potrafił się połączyć. Aktualnie odesłałem sprzęt do Decathlona jako zwrot, dostałem kasę z powrotem i teraz rozglądam się za czymś niedrogim, zwykłym na rękę...
w opcjach runtastic, jest też możliwość podłączenia paska za pomocą gniazda słuchawek, ale nie wiem czy to działa i czy ktoś tak próbował i z jakim sprzętem...
pozdrawiam
Obrazek
5km: 0:20:30.19 -5 Bieg Napoleoński -Szabda '14
10km: 0:41:28 - III Dycha Anny Wazówny - Brodnica 20.07.2014
Półmaraton: 1:40:08 - I AmberEXPO Półmaraton Gdańsk - 26.10.2014
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Spinnaker pisze:Jeśli chodzi o Polara Wearlink Bluetooth (dostępny m.in. w decathlonie ) obsługuje on tylko HTC Wildfire S, Desire S, Sensation XE, One SV (LTE).
Nie jest to prawdą. Używałem z telefonami spoza tej listy.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ