Runtastic a pas do mierzenia tętna
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Z uwagi na to, że zegarek z gps i pomiarem tętna są drogie, a ja tyle co zacząłem przygode z bieganiem postanowiłem nie wydawać pieniędzy na rzecz, która być może będzie za chwilę leżeć w szafie. Poczytałem i zacząłem biegać ze smartfonem na opasce i programem runtastic (jego pierwsze zainstalowałem i tak zostało). Z tego programu wychodzi na to, że może on mierzyć tętno. Pytanie moje jest następujące czy do mierzenia tętna wystarczy jakakolwiek opaska czy musi to być dedykowana przez runtastic (która sama w sobie również nie jest tania), ktoś gdzieś sie wypowiadał, że wystarczy jedna z tańszych opasek z Decathlonu, ale nic bliżej nie napisał. Z góry dzięki za odpowiedz.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Zależy od telefonu jaki posiadasz. Jesli Twój telefon obsługuje protokół ANT+ to wystarczy najtańsza opaska gadająca właśnie w ANT+. Jeśli nie to pozostaje Ci zakup opaski BT Polar Wearlink+
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
http://www.thisisant.com/directory/mozna znaleść urządzenia kompatybilne z ANT+
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Zostaje Ci wcześniej wspomniany Polar, który komunikuje się z telefonem poprzez Bluetooth. Przy czym pojawiały się na forum informacje, że z niektórymi telefonami nie chciał współpracować. Dobrze więc by było, gdybyś miał możliwość sprawdzenia przed zakupem.
-
- Zaprawiony W Bojach
Żadna pomoc, raczej skomplikowanie problemu, kiedy zorientujesz się, że ten Polar kosztuje znaczną część ceny niedrogiego zegarka z GPS i pomiarem tętna.mjudu pisze:dzięki wielkie za pomoc
- Spinnaker
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 41:28
Jeśli chodzi o Polara Wearlink Bluetooth (dostępny m.in. w decathlonie ) obsługuje on tylko HTC Wildfire S, Desire S, Sensation XE, One SV (LTE). Na moim HTC One V czasem widział przez BT, ale nie potrafił się połączyć. Aktualnie odesłałem sprzęt do Decathlona jako zwrot, dostałem kasę z powrotem i teraz rozglądam się za czymś niedrogim, zwykłym na rękę...
w opcjach runtastic, jest też możliwość podłączenia paska za pomocą gniazda słuchawek, ale nie wiem czy to działa i czy ktoś tak próbował i z jakim sprzętem...
pozdrawiam
w opcjach runtastic, jest też możliwość podłączenia paska za pomocą gniazda słuchawek, ale nie wiem czy to działa i czy ktoś tak próbował i z jakim sprzętem...
pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie jest to prawdą. Używałem z telefonami spoza tej listy.Spinnaker pisze:Jeśli chodzi o Polara Wearlink Bluetooth (dostępny m.in. w decathlonie ) obsługuje on tylko HTC Wildfire S, Desire S, Sensation XE, One SV (LTE).