Jakie spodnie jesień-zima?

krisprince
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Ostatnio odswiezylem sobie letnia odzież, a teraz przyszła pora na zakup nowych spodni. Aktualnie uzywalem przez dwa sezony zimowe spodni z Tchibo. Były ok jak biegalem w tempie 5:30, ale jak tej zimy moje tempo schodzilo poniżej 5:00 to czułem że mnie portki ograniczają. Pozatym nogi zwiększyły swoją objętość lub spodnie sie skurczyly bo ciężko już się zakłada :).
Szukam czegoś na temperatury od +10 do -10C. Im tańsze tym lepsze ale budżet jest na max 150 pln. Niestety w okolicy mam tylko Decathlon i jeden sklep internetowy gdzie nie można pomacac i przymierzyc.
PKO
tequila
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Dobsom R-90 Winter, ale raczej ponizej zera. Przy +10 mozesz jeszcze przeciez biegac w krotkich.

Przyklad:

http://natural-born-runners.pl/product- ... INTER.html
pozdrawiam
TeQuila
Awatar użytkownika
Hael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:03
Życiówka w maratonie: 02:57:54

Nieprzeczytany post

Ja bym polecił zwykłą wersję Dobsom'ów R-90, sprawdzą się w większym zakresie temperatur niż ocieplane. Do -10 moim zdaniem powinny Ci wystarczyć, a jak nie, to pod spód można założyć getry.
HAEL's Running Formula Blog
Komentarze
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To prawda R-90 winter tylko na mocno poniżej 10 stopni, przynajmniej w moim przypadku, ale do -5 latałem w legginsach 3/4.
Najzwyklejsze rajtki z Decathlonu ( odradzam te bez suwaków na nogawkach )będą dobre na podany przez Ciebie zakres temperatur. Poniżej -10 możesz dodatkowo założyć krótkie spodenki na wierzch jako warstwę przeciwoblodzeniową tego tego co najważniejsze :usmiech:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ