czy to możliwe, że bieganie nie jest dla mnie?

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
amator_k
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

no cóż, biegam od zimy, tylko od niedawna więcej. dzisiaj rano np zrobiłem 11kilometrwą pętlę no i pojawia się jak zawsze ból nogi i odciski. za każdym razem jakaś kontuzja. tak, rozciągam się po i dogrzewam się w trakcie biegu(naprawdę wolno szuram, żeby wejść w rytm). nie rozumiem już. za każdym razem po bieganiu kuśtykam... może po prostu nie powinenem biegiać? nie chcę mi się szukać przyczyny ciągłych kontuzji po lekarzach...
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Może masz słabe mieśnie, niesymetryczną siłę jakichś partii ciała itd - ktoś Cię powinien zobaczyć. Nie możesz przyjśc na jakieś zajęcia BiegamBoLubię?
Yassith
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:15

Nieprzeczytany post

Odciski moga byc genetyczne tak jak u mnie. Co bym nie robil to zawsze od wiosny do jesieni je mam. Jedyne co moge robic to dobierac luzne buty (szerokie w palcach) i jak najbardziej przewiewne. Jak sie robia bable to przecinam i zalepiam no i biegam dalej. Idzie sie powoli przyzwyczaic.

Jak waga, wzrost - moze za duzo biegasz na poczatek ?
amator_k
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Adam, mam daleko bardzo do nawet najbliższych zajęć biegam bo lubię. a czy jeśli wstawię tu filmik jak biegnę z kilku pozycji, to ktoś z was udzieli mi rady? z tymi pęcherzami to katastrofa... zrobił mi się na pół palca. może i za dużo biegam, ale jest sens mniej? 10min rozgrzewka, zostaje 30min biegu... to chyba normalnie? pozdro
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ