czy to możliwe, że bieganie nie jest dla mnie?
-
amator_k
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
no cóż, biegam od zimy, tylko od niedawna więcej. dzisiaj rano np zrobiłem 11kilometrwą pętlę no i pojawia się jak zawsze ból nogi i odciski. za każdym razem jakaś kontuzja. tak, rozciągam się po i dogrzewam się w trakcie biegu(naprawdę wolno szuram, żeby wejść w rytm). nie rozumiem już. za każdym razem po bieganiu kuśtykam... może po prostu nie powinenem biegiać? nie chcę mi się szukać przyczyny ciągłych kontuzji po lekarzach...
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Może masz słabe mieśnie, niesymetryczną siłę jakichś partii ciała itd - ktoś Cię powinien zobaczyć. Nie możesz przyjśc na jakieś zajęcia BiegamBoLubię?
-
Yassith
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 48:15
Odciski moga byc genetyczne tak jak u mnie. Co bym nie robil to zawsze od wiosny do jesieni je mam. Jedyne co moge robic to dobierac luzne buty (szerokie w palcach) i jak najbardziej przewiewne. Jak sie robia bable to przecinam i zalepiam no i biegam dalej. Idzie sie powoli przyzwyczaic.
Jak waga, wzrost - moze za duzo biegasz na poczatek ?
Jak waga, wzrost - moze za duzo biegasz na poczatek ?
-
amator_k
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: brak
Adam, mam daleko bardzo do nawet najbliższych zajęć biegam bo lubię. a czy jeśli wstawię tu filmik jak biegnę z kilku pozycji, to ktoś z was udzieli mi rady? z tymi pęcherzami to katastrofa... zrobił mi się na pół palca. może i za dużo biegam, ale jest sens mniej? 10min rozgrzewka, zostaje 30min biegu... to chyba normalnie? pozdro