OLEJKI ETERYCZNE - na mięśniobóle i odstraszające komary???

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
kowalus
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

hej
chciałem zapytać czy macie jakieś doświadczenia z olejkami eterycznymi?
Jako, że chciałbym unikać chemii zainteresowałem się olejkiem goździkowym (w celu odstraszania komarów przy bieganiu) a przy okazji trafiłem na informację o działaniu przciwbólowym olejków.

Osobiście uważam, że środki naturalne (i żywność), zioła itp są cudownymi specyfikami, chroniącymi międzyinnymi przed rakiem - ale to inna historia.

Podzielcie się swoją wiedzą o olejkach? Na pierwszy rzut oka wyglądają świetnie.
CZytam o nich tu: http://www.avicenna.com.pl/schorzenia.h ... eumatyczne

Nie raklamuję tych produktów. Szukam wiedzy.

pozdro
PKO
Mar.co
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jedyne skuteczne preparaty na owady to wg. mnie te wojskowe przeznaczone na tropiki. Żadne cywilne maści kremy offy i inne takie przy dużej temp, wilgotości i obfitym poceniu tym bardziej w gęstym lesie niewiele dadzą.

Wrzucam linka to preparatów stosowanych w wojsku polskim, są ok. Najlepsze sa robione dla USMC na kontrakcie, w zeszłym roku były do dostania na allegro, teraz nie ma ale różnica między najmocniejszym cywilnym preparatem a tym dla USarmy jest ogromna. Poszukam, jak znajde to wrzuce linka.

http://www.fishclub.pl/pyramid-repel-de ... 78519.html
gryczana
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

polecam spay na komary ZIAJA - (Prowitamina B5 /D-Panthenol)
Mnie komary wręcz kochają, a po tym czymś jakoś nie gryzą - no chyba że już jestem mega spocona to nie mogą się oprzeć.
Awatar użytkownika
Hael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:03
Życiówka w maratonie: 02:57:54

Nieprzeczytany post

Mar.co, masz rację. Ja stosuję preparat w piance, która wytrzymuje 12 godz. Też stosowane przez armię podobno. Kiedyś to się nazywało Mosquit, a teraz robi to icb pharma, a dystrybuuje kwazar. Jest też spray, ale pianka działa zdecydowanie lepiej. Ciężko to dostać, ale gorąco polecam.
HAEL's Running Formula Blog
Komentarze
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ