Jakich serwisów treningowych i programów używacie!

rolex83
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jeżeli chodzi o korygowanie tempa to używam ismoothrun na iphone. Nie wiem czy jest na inne platformy. Zakładamy tempo a głos mówi nam "faster", "slower", "steady". Aktualizuje tempo chyba co kilka metrów. Dodatkowymi atrakcjami aplikacji są exporty do wielu serwisów: Runkeeper, nike+, strava, i wielu innych. Jest też opcja eksportu do Dropboxa. Nie musimy się martwić że stracimy dane. Jest dosyć rozbudowany. Liczy nawet przebieg butów.
PKO
mwozniak00
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:32

Nieprzeczytany post

nestork pisze:Który wg Was serwis oferuje najwygodniejszy i najdokładniejszy sposób przeglądania statystyk tętna i prędkości na krótkich dystansach (np. 400 m)? Chodzi mi przede wszystkim o wykresy lapów.

Najczęstsze problemy, które napotkałem to:
- brak możliwości zoomowania wykresów,
- brak kompatybilności zoomowania z przeglądarką (Chrome, Opera),
- ultramałe i niedokładne wykresy,
- brak możliwości przełączania na wykresie między tempem i prędkością,
- brak możliwości przeglądania osobnych wykresów poszczególnych lapów (a nie tylko km-ów).

Przetestowałem do tej pory chyba z 8 najczęściej używanych serwisów i najlepiej spełnia te kryteria wg mnie Strava. Poniżej zrzut ekranu z najdokładniejszej analizy lapu (tu 400 m) - co ciekawe jest ona niedostępna, gdy oznaczę trening jako "Run", a dostępna, gdy oznaczę go jako "Ride" :echech: Niemniej mogę się mylić, więc dobrze spytać doświadczeńszych ;-)

Obrazek

Wiem, że jestem upierdliwy i drobiazgowy, ale pomożecie? ;-)
Hmm... To najbardziej chyba Ci przypasuje Sports Tracker http://www.sports-tracker.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
nestork
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki, tylko ten serwis przyjmuje jedynie pliki GPX i z tego, co widzę w statystykach Sports Tracker nie pokazuje zanotowanych podczas biegu lapów.
5k 18:29 (MW Bieg na Piątkę IX 2017)
10k 38:38 (Bieg Kazików III 2018)
21k 1:24:32 (Półmaraton Warszawski III 2018)
42k 3:09:18 (Orlen Maraton IV 2016)
Blog i komentarze
mwozniak00
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pliki gpx to chyba nie jest problem bo jest to najpopularniejszy typ plików z danymi. A co do własnych lapów to nad dole masz opcje i standardowych co 1 i 2 itd kilometrów i właśnie własne utworzone podczas biegu pod postacią opcji 'recorded'.
Ogólnie sam dopiero się przyglądam sports-tracker i w sumie wygląda to bardzo ciekawie.

PS. Przy okazji Runtastic zaktualizował swoją aplikację na androida i dodał bardzo fajnie zrobione interwały.
aromiro6
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:30
Życiówka w maratonie: 3:58:56

Nieprzeczytany post

Witam a może mi ktoś powiedzieć jak wygląda przesył pliku treningowe z garmina na endomondo?bo chce kupić garmina 405, a używam endomondo, więc chciałbym treningi zamieszczać na endomondo, a nie wiem jak to wygląda w przypadku garmina, czy są jakieś kłopoty, czy trzeba innych programów to konwersji pliku by zamieścić na endo??
keck
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 00:50

Nieprzeczytany post

Nie wiem jak to wygląda w przypadku 405 ale w 10 eksport odbywa się przez "Garmin Connect" chociaż wiele aplikacji biegowych ma wbudowaną wtyczkę do automatycznego importu danych z "garminów".

Co do aplikacji biegowych to jak większość używam run loga, jeżeli potrzebuję większej liczby danych to używam Navime, no i ostatnio z racji kupna FR 10 przesiadłem się z Sport Trackera na Garmin Connect ( ten ostatni ubogi bardzo...)
Obrazek
Awatar użytkownika
1x2lupus
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

aromiro6 pisze:Witam a może mi ktoś powiedzieć jak wygląda przesył pliku treningowe z garmina na endomondo?bo chce kupić garmina 405, a używam endomondo, więc chciałbym treningi zamieszczać na endomondo, a nie wiem jak to wygląda w przypadku garmina, czy są jakieś kłopoty, czy trzeba innych programów to konwersji pliku by zamieścić na endo??
Na endmondo dajesz new workout i wybierasz opcje import z Garmina i to wszystko.
3 kliki :bum:
kuzon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A czy ktoś używał Run.GPS Trainer i może go porównać do innych popularnych programów? Program w full wersji nie jest tani i dlatego jestem ciekawy jak wypada na tle konkurencji.
aromiro6
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:30
Życiówka w maratonie: 3:58:56

Nieprzeczytany post

Dzieki bardzo:)
mwozniak00
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kuzon pisze:A czy ktoś używał Run.GPS Trainer i może go porównać do innych popularnych programów? Program w full wersji nie jest tani i dlatego jestem ciekawy jak wypada na tle konkurencji.
Stary, nie aktualizowany ale w sumie dobry. Lecz osobiście powiem że za taką cenę się nie opłaca.

Lepiej zerknij na Runtastic PRO bo ostatnie aktualizacje były bardzo udane. I aktualnie jest to najlepsza aplikacja. Poprawili wszystko to na co narzekałem.
Awatar użytkownika
Kwiat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mwozniak00 pisze:Lepiej zerknij na Runtastic PRO bo ostatnie aktualizacje były bardzo udane. I aktualnie jest to najlepsza aplikacja. Poprawili wszystko to na co narzekałem.
A jak to wygląda w praktyce, bo przyznam szczerze, że wersja darmowa mnie nie powala, a wszechobecne reklamy i znajdujące się przy połowie opcji ikonki "pro" sprawiają, że program chce się jak najszybciej wyłączyć. W wersji sprawa prezentuje się naprawdę dużo płatnej - na tyle, żeby wydać te 20 PLN?

Dodatkowo mam problem z zalogowaniem się do serwisu - dokonałem rejestracji, ale w e-mailu aktywującym konto nie można wejść w przesłany przez ekipę Runtastic link...
Obrazek

Blog|Komentarze

10 km - 53'43" (Tychy, 22.12.2013)
kuzon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

mwozniak00 pisze:
kuzon pisze:A czy ktoś używał Run.GPS Trainer i może go porównać do innych popularnych programów? Program w full wersji nie jest tani i dlatego jestem ciekawy jak wypada na tle konkurencji.
Stary, nie aktualizowany ale w sumie dobry. Lecz osobiście powiem że za taką cenę się nie opłaca.

Lepiej zerknij na Runtastic PRO bo ostatnie aktualizacje były bardzo udane. I aktualnie jest to najlepsza aplikacja. Poprawili wszystko to na co narzekałem.

Dzięki, na razie nie mam gdzie wypróbować, ale jak tylko będzie okazja, to przećwiczę.
sq6ny
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam, szczerze próbowałem chyba większości programów oraz portali na chwilę obecną moją główną platformą jest TrainingPeaks oraz WKO+ które razem tworzą doskonały zestaw - co przemawia dla mnie za TP to możliwość ułożenia posiłków do każdego dnia oraz późniejszych wielu porównań (np. Performance Management Chart odpowiednik ST – wtyczki wytrenowanie). Dodatkowo jeszcze kilka dni będę używał garmina więc z automatu agent importuje wszystko na GC oraz do TC. Za minus TP oraz WKO+ można uznać koszty – platforma 90$ / 12m-c (z kuponem rabatowym) oraz WKO+ około 300 – 400 zł. / jednorazowo (taniej można zakupić SportTracks 3 za około 120 zł. mamy przyzwoity program z możliwością dokupienia wielu wtyczek – osobiście jakoś mi nie leży choć nie neguję jego możliwości).

Pozdrawiam - Paweł
mwozniak00
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kwiat pisze:
mwozniak00 pisze:Lepiej zerknij na Runtastic PRO bo ostatnie aktualizacje były bardzo udane. I aktualnie jest to najlepsza aplikacja. Poprawili wszystko to na co narzekałem.
A jak to wygląda w praktyce, bo przyznam szczerze, że wersja darmowa mnie nie powala, a wszechobecne reklamy i znajdujące się przy połowie opcji ikonki "pro" sprawiają, że program chce się jak najszybciej wyłączyć. W wersji sprawa prezentuje się naprawdę dużo płatnej - na tyle, żeby wydać te 20 PLN?

Dodatkowo mam problem z zalogowaniem się do serwisu - dokonałem rejestracji, ale w e-mailu aktywującym konto nie można wejść w przesłany przez ekipę Runtastic link...
Powiem tak, dla mnie się opłaca. Cena taka sama jak Endomondo PRO a opcji więcej i Runtastic jest bardziej... profesionalny. Fakt, faktem że cena opcji premium strony www jest o wiele droższa niż Endomondo lecz opcja darmowa strony www ma wszystko to czego potrzeba.
Z rejestracją nie miałem problemów żadnych, spróbuj skopiować i jeszcze raz wkleić w przeglądarkę.
Awatar użytkownika
Andzej
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a czy ktoś korzysta z dailymile?

prosty, klarowny, jasny - dla statystyków, kalkulatorów i spalaczy wpatrzonych we wskazania garmina może być zbyt słaby w oferowane funkcje, ale mnie się podoba. i wystarcza, bo biegam bez tętna i bez gps'a. plus bardzo fajnie funkcjonujący system społecznościowych motywacji - niby pierdoła, ale ile to daje fanu!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ