Nie chcę ale muszę

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
zibirun
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Dziś jednak muszę zapisać się do klubu"gąski".
Jestem troszkę wiekowy(47 wiosen) i w trakcie realizacji planu 6-cio tygodniowego.Wcześniej(ćwierć wieku temu trenowałem piłkę nożną ) a następnie masowałem przez 25 lat pilota tv oraz fotel oraz dobrze dogadywałem się z różnorakimi browarami :echech: Tak przed 50-tką postanowiłem zwlec d...i trochę poszurać.Przez pierwsze tygodnie wszystko ok ale po drugim dniu (szuram 4x w tygodniu)-sorki(szurałem) przy interwale 4min.truchtu/1 min.marszu odezwało się kolanko(lewe).Po wizycie u lekarza(przepisał lek przeciwbólowy i maść Olfen Żel oraz opaskę na kolano) mam przymusową przerwę w szuraniu(przykładam także zamrożonym mięchem :hej: ).Po przeczytaniu na forum wielu wątków jestem przekonany iż jest to "gęsia stópka" tfu..tfu :grr: .Mam cichą nadzieję(i nie dam satysfakcji znajomym) że po miesiącu zacznę dalej szurać.Po wakacjach miałem w planach jakiś bieg na 5km może 10km(oficjalne zawody).Przepraszam,że przynudzam ale "coś" mnie wciągnęło do szurania :taktak: i mam nadzieję iż nie będzie to mój koniec kariery jeżeli chodzi o bieganie.
Pozdrawiam
PKO
Klanger
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powodzenia w rehabilitacji.

To może basen w między czasie, i bieganie w wodzie (aqua running) dla utrzymania narastającej/powracającej kondycji?

:taktak:

Na marginesie, może powinieneś po powrocie do zdrowia zacząć biegać, a nie szurać... :hej:
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mi gesior przeszedl po okolo 3 tygodniach, fakt, ze pozniej przeciazylem sobie okolice achillesa no ale coz, bywa ;-) nie wiem czy aqua running to dobry pomysl zwlaszcza, ze porzadny gesior jak zlapie to i chodzic ciezko, a jednak przy biegu w wodzie tez troche trzeba sily wlozyc, tylko ladowanie lzejsze. Za to samo plywanie napewno nie zaszkodzi o ile nie bedziesz plywal stylem klasycznym (zabka) bo on okolice gesiora tez dosc mocno obciaza.

Szybkiego powrotu do szuranka :-)
zibirun
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To musi być spory gęsior bo chodzenie sprawia mi nie lada kłopot,a o schodach to szkoda gadać(masakra jakaś).Moi drodzy jak długo ten gęsior może trzymać mnie bez szurania :niewiem: .Dziś mój pierwszy dzień(w nowym tygodniu bez szurania) i bardzo mnie wszystko (mówiąc delikatnie) wnerwia,że nie mogę wyjść i potruchtać :echech:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tak jak pisalem, mnie trzymal okolo 3 tygodni, przez 2 tygodnie utykalem. Poczytaj temat "oficjalny fanclub gesiej stopki" sa tam opisane doswiadczenia moje i innych osob ktore doswiadczyly tej jakze uroczej dolegliwosci ;-)
zibirun
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki :hejhej:
Pozdrawiam
zibirun
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przepraszam,że przynudzam ale czy ta gęsia stópka(tfu,tfu,tfu) jest przypadłością,która może się odnowić(jak się przeforsuje) czy przechodzi się raz i spoko :niewiem:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wszystko moze sie odnowic, to nie ospa, ze zachorujesz raz i spokoj (chociaz mozna zachorowac na polpasiec, a to jest wywolane przez ten sam uspiony w organizmie wirus) ;-) Tak wiec strzez sie i uwazaj na siebie. I pamietaj SPORT TO ZDROWIE!!! :bum:
zibirun
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzisiaj mija dwa tygodnie przymusowej pauzy w bieganiu.Wydaje mi się,że wszystko OK(ale mam stracha)aby mi się to nie powtórzyło(gęsia stópka).Jak zacząć po takiej abstynencji aby kolejny raz nie złapać gęsiora :niewiem:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rob sobie rozbieganie z planem 6tygodniowym wedle wlasnego uznania, ale rob na piczatku troche biegu i troche marszu i zobaczysz w trakcie jak bedzie.
lilian
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Też u mnie znaleźli to dziadostwo, rok temu. Rehabilitacja nie pomogła, ale dużą różnicę (na plus :)) odczułam, kiedy fizjoterapeutka mnie "okleiła" (taping medyczny chyba to się nazywa).
Awatar użytkownika
dirtybutclean
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mi bardzo pomogło codzienne odkładanie lodem. A na noc właśnie olfen. Po dwóch tygodniach wróciłem do treningów. Teraz dokładnie się rozciągam po i okładem z żelu takim z zamrażarki do kupienia w Aptece. Ale najbardziej działa lód IMHO
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ