Jestem początkującym biegaczem, nie mam żadnego doświadczenia z butami biegowymi i chciałbym zakupić właśnie te buty. Przymierzałem je w sklepie i bardzo mi odpowiadała ich miękkość i uczucie...hmm bezpieczeństwa? nie, żebym się bał butów :P
Przymierzałem też 2 modele asics i faas 400 (fajne, lekkie, ale miałem uczucie, że po 10 km się rozpadną), jakieś NB itp. nie znam się, więc wszystkie były w miarę fajne.
Chciałbym, żeby ktoś bardziej doświadczony coś więcej o nich napisał, bez tej marketingowej papki z internetu

Co do mnie, biegam od niedawna (dopiero kilka treningów za sobą), dotychczas biegałem w zwykłych adidasach, ale zaczęły mi obcierać nogi, więc muszę je zmienić. Moje parametry to 182/70, wiek 22. Stopa neutralna/lekko supinująca. Jeżdżę sporo na rowerze MTB, ale ze 2-3 razy w tyg. biegam. Albo jak nie mam czasu na bajka to też.
Biegam 100% po chodniku (kostka brukowa).
Nie chcę zadawać pytania w stylu "wybierzcie mi buty, bo ja nie wiem" ale jak ktoś ma jakieś opinie nt. tych butów i ich wad/zalet i zastosowania to bardzo chętnie poczytam.
link: http://bieganie.pl/?show=1&cat=256&id=3730
pozdrawiam