Skarpety pięciopalczaste - gdzie kupić?

goofas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1g:01m:52s
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
Stałem się posiadaczem butów Fila z oddzielonymi palcami, takie pierwsze na testy jak to się biega naturalnie. Jednak wynikł pewien problem nie mam do nich skarpetek. Czy ktoś się orientuje gdzie takie skarpety pięciopalczaste można dostać ? Jedyne jakie znalazłem dostępne online to nike po około 60zł jednak szukam czegoś tańszego w stylu zwykła stopka jednak nawet na allegro nie ma takich :/ Będę wdzięczny za pomoc jeżeli ktoś wie gdzie je można dostać bo pytałem nawet na bazarze ale tylko się uśmiechają ....
PKO
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Są jeszcze dostępne skarpety Injiinji czy jakoś tak. Nie wiem czy dystrybutor Vibram 5 Fingers nie ma ich w ofercie
betirazz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

sama jestem ciekawa jak to się biega - jak już spróbujesz to czekam na relacje :)
Ja niestety ze względu na budowę palców u stóp (w pół zrośnięte palce 2 i 3) nie mogę tego wypróbować.
goofas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1g:01m:52s

Nieprzeczytany post

Na pewno dam znać leżą już tydzień i nie mam jak przetestować...
o Injinji słyszałem i widziałem jednak szukam czegoś w cenie zwykłych skarpetek ;) w takiej cenie wiem, że da się kupić ale wiary nie daje, że nigdzie nie ma po prostu stopek palczastych w cenie do 20 zł za parę :/
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

w cenie zwykłych skarpet to są na stoiskach w centrach handlowych - tych z rajstopami itp. ale jedyne jakie widziałem to takie kolorowe w paski, raczej kobiece. Wydaje mi się że ciężko będzie dostać pięciopalczaste stopki,które nie będą skarpetami sportowymi (droższymi).
rolex83
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Może trochę nie na temat ale dlaczego skarpety? Biegam w fivefingers Bikila bez skarpet i nawet w lekki mróz nie było mi zimno. Boisz się obtarć?
Awatar użytkownika
Uxmal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rolex83 pisze:Może trochę nie na temat ale dlaczego skarpety? Biegam w fivefingers Bikila bez skarpet i nawet w lekki mróz nie było mi zimno. Boisz się obtarć?
Ja sie obcieram, a konkretniej duze paluchu mi 'plona' i/lub dostaja pecherzy. Tez mam Bikila. Najdalej w nich bieglam 7km, i np 21 km bez skarpet w ogole nie wyobrazam sobie.
Run Tequila-> blog o bieganiu w Meksyku

Tequila na Facebooku -> znajdź Meksyk i bieganie na fejsie
rolex83
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

To nieciekawie. Może są trochę za duże. Bikile podobno powinny być "dobrze" dopasowane, dosyć ciasno. Ja mam inny problem. Po ok 3 km zaczynam odczuwać jakby prawy but był za mały. Trochę boli. Nie było jak tego sprawdzić.
Awatar użytkownika
Uxmal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rolex83 pisze:To nieciekawie. Może są trochę za duże. Bikile podobno powinny być "dobrze" dopasowane, dosyć ciasno. Ja mam inny problem. Po ok 3 km zaczynam odczuwać jakby prawy but był za mały. Trochę boli. Nie było jak tego sprawdzić.
Najwyrazniej puchna ci stopy :trup:
Wlasnie nie wiem, moze powinnam biec ciasniejsze, ale wybralam wieksze, bo mam niezwykle dlugie palce u nog i tamte, chociaz na dlugosc dobre, to przerwa miedzy palcami w butach, konczyla mi sie 2/3 naturalnej przerwy i bylo to wybitnie niewygodne. Wybralam dlatego buty+ skarpety i dobrze sie stalo, bo mnie obcieraja :ech:
Run Tequila-> blog o bieganiu w Meksyku

Tequila na Facebooku -> znajdź Meksyk i bieganie na fejsie
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ