Trzeba przejrzeć wszystkie sklepy i tyle. Ja swój jak kupiłem - to nawet miał tylko naklejkę 899 zł i może dlatego nikt go nie kupił. Na kasie jednak nabijało już 699.
Czy garmin 110 bez HR obsluguje pomiar pulsu? Jest wersja 110 i 110HR czy tam HRM. Hr jest w zestawie z paskiem, a zwykla 110 bez, stad pytanie czy do zwyklej 110 mozna dokupic pozniej opaske i bedzie to dzialac, czy moze calkowicie jest pozbawiony tej funkcjonalnosci i tylko wersja HR wspolpracuje z opaskami? Znajomy mnie sie pytal o to ostatnio bo planuje zakup tego zegarka, ja obstawiam ze zegarki sa takie same i roznia sie tylko ze HR ma w zestawie pasek.
To widze dwie sprzeczne odpowiedzi. Moze jeszcze ktos sie wypowie czy zwykla 110 (nie Hr czy tez HRM) bedzie wspolpracowac z paskiem do pulsu?
Wedlug tego opisu bedzie dzialac: http://www.nawigacjesamochodowe.com/pro ... egarek-gps
rudnickir pisze:wersja unisex (szara) niestety nie jest kompatybilna z czujnikami , więc nie piszcie że wszystkie są takie same.
a skąd ta wiedza?
Garmin Forerunner 110 GPS-Enabled Unisex Sport Watch
Compatible with ANT+ heart rate monitor to track training intensity and collect accurate calorie-burn information.
Dodatkowo na stronie Garmina przy modelu 110 Unisex jak byk wśród akcesoriów kompatybilnych z tym zegarkiem stoi pasek z pulsometrem.
Ta wersja po prostu nie ma w komplecie pulsometru i tyle.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2013, 11:35 przez Piechu, łącznie zmieniany 1 raz.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
rudnickir pisze ze jednak nie wspolgra, wiec moze cos jest na rzeczy. Ja tez bylem przekonany ze dziala i po opisach tez tak sadzilem, ale wlasnie ten znajomy tez mowil ze chyba nie da sie podlaczyc opaski.
Nie miałem tego zegarka , więc nie mam pewności . Swoją opinię opieram na teście zespołu z Forerunners tam jest taka uwaga dopisana. Mimo niejasności nie widzę sensu kupowania zegarka a później samego czujnika - wcale nie wyjdzie taniej
The Forerunner 110 can be paired with a separately purchased Garmin Heart Rate Monitor -to display your heart rate in beats per minute. It also provides heart rate-based calorie computations so you can accurately track your calories burned.
NOTE: The ANT+ wireless technology available on the Forerunner 110 is only compatible with Garmin ANT+ Heart Rate Monitors and is not compatible with other Garmin ANT+ fitness accessories e.g. Foot Pods.
czyli jest tak jak pisałem wcześniej.
A propos sensowności lub nie takiego zakupu - oczywiście z ekonomicznego punktu widzenia to nieopłacalne ale z drugiej strony jeśli ktoś potrzebuje na tą chwilę tylko zegarka i dysponuje określonym budżetem a w przyszłości ma możliwość dodania paska to czemu nie?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Posiadam Forerunner 110 Unisex bo nie potrzebuję na tą chwilę pulsometru. Przy zakupie pytałem sprzedawcy czy w przyszłości wystarczy dokupić pas tętna - potwierdził. Po drugie w tej wersji jest w ustawieniach możliwość włączenia pasa tętna także bez sensu by było jakby nie działało - wtedy nie byłoby to dostępne w ustawieniach samego zegarka.
rudnickir pisze:Tylko co jeśli po zakupie okaże się , że jednak nie działa lub nie działa jak powinien?
a dlaczego miałby nie działać jak powinien? nie rozumiem. skoro obsługuje ant+ a nie jakiś inny dziwny protokół to w czym problem?
poza tym wracając do kwestii dokupienia paska w późniejszym terminie to zawsze można kupić pasek innego producenta w znacznie niższej cenie i wyjdzie taniej niż komplet od garmina