Garmin 210

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

dzkzsl pisze:Robisz z igły widły. Nie znasz odpowiedzi to się nie udzielaj. Znasz to odpowiedz.
To Ty robisz problem tam gdzie go nie ma. Spuszczasz się nad tematem, który można rozkminić w 4 i pół minuty bo tyle np. mi zajęłoby przebiegnięcie 1200m. Problem? Dla mnie nie, ale Ciebie to przerasta.
Czy znam odpowiedź? Oczywiście, że tak (zgadnij jak do niej doszedłem.... pobiegłem. Dziwne nie?). Czy popieram lenistwo i zaśmiecanie forum niepotrzebnymi pytaniami? Oczywiście, że nie.
I widzę, że nadal nie rozkminiłeś zgadywanki dlaczego nikomu nie chce się odpowiadać na Twoje trywialne pytania.
EOT
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
PKO
dzkzsl
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:
dzkzsl pisze:Robisz z igły widły. Nie znasz odpowiedzi to się nie udzielaj. Znasz to odpowiedz.
To Ty robisz problem tam gdzie go nie ma. Spuszczasz się nad tematem, który można rozkminić w 4 i pół minuty bo tyle np. mi zajęłoby przebiegnięcie 1200m. Problem? Dla mnie nie, ale Ciebie to przerasta.
Czy znam odpowiedź? Oczywiście, że tak (zgadnij jak do niej doszedłem.... pobiegłem. Dziwne nie?). Czy popieram lenistwo i zaśmiecanie forum niepotrzebnymi pytaniami? Oczywiście, że nie.
I widzę, że nadal nie rozkminiłeś zgadywanki dlaczego nikomu nie chce się odpowiadać na Twoje trywialne pytania.
EOT
To jak nie popierasz lenistwa i zaśmiecania forum to się nie udzielaj
Niech admin pokasuje niepotrzebne posty
http://ponownie-zarazony.blogspot.com/

Czyli o powrocie do pasji z dzieciństwa
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie Ty mi będziesz mówił czy mam się udzielać czy nie :hej:
Tak jak ja Tobie tego nie zabraniam.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
wigi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:38:28
Życiówka w maratonie: 02:56:00

Nieprzeczytany post

dzkzsl pisze:Jeszcze jedno pytanie.

Jak mam ustawiony interwał np 1200 m i odpoczynek 3 min to mi naciśnięciu start robię potem coś jeszcze? w sensie sam uruchamiam przerwę i ją zatrzymuję? Czy zegarek sam odmierza przerwę, informuje mnie o jej końcu i automatycznie włącza stoper aby dalej biec 1200 m?
Przecież jak zachowują się interwały można sprawdzić nawet nie wychodząc z domu (sposób dla leniwych) - wystarczy interwał i odpoczynek ustawić jako czas (np. bardzo krótki - dla niecierpliwych), a nie dystans. :)
Ja np. test robiłem na kilkuminutowym spacerze, ustawiając krótkie odcinki interwału (100 m) i krótki czas odpoczynku (20 s, choć można i 10).
Powodzenia! :)
BlogKomentarze
10 km - 38:28 (5.03.2017), HM - 1:24:30 (25.03.2017), M - 2:56:00 (15.10.2017)
kony
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Pomijając już fakt, że wszystko jest napisane w instrukcji. Ja nauczyłem się tego zegarka w parę minut siedząc na kiblu a jak wstałem to mogłem już biegać bo instrukcja ma raptem parę stron na krzyż. Marudzenie na forum zajmuje zdecydowanie więcej czasu. Zdrówko! :hej:
"Go Fast, Be Good, Have Fun"
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zegarek jest tak łopatologiczny, że jak ktoś się dowie z instrukcji jak włączyć menu i jak go wyłączyć. Reszta jest prosta jak konstrukcja cepa
zgodnie z naturą!
karlamala
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, widzę, że dołączam w gorącym momencie, ale może mimo to mogłabym liczyć na odpowiedź. :)

Jestem posiadaczką Garmina 210.
Wg strony producenta niektóre urządzenia na siłowni mogą się łączyć bezprzewodowo z moim przez ANT+.
http://www8.garmin.com/intosports/antplus.html

Czasem korzystam z bieżni Nautilius (niestety nie pamiętam modelu, mogę podać innym razem), odnajduje ona mój czujnik tętna tylko przy większych prędkościach (zresztą podaje nieprawidłowy puls, trudno). Podobno można też podłączyć zegarek, żeby bezprzewodowo pobierał dane z bieżni. Fajnie byłoby mieć info o biegu.
Jeżeli macie jakieś informacje albo doświadczenia w tej kwestii, będę bardzo wdzięczna za odpowiedź! Pozdrawiam i z góry dzięki!
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie chcę skłamać, ale z tego co mi się wydaje 210 nie ma ant+ - właśnie dlatego trzeba podłączać go do komputera by ściągnąć dane, a nie można tego bezprzewodowo zrobić
zgodnie z naturą!
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

tomasir pisze:nie chcę skłamać, ale z tego co mi się wydaje 210 nie ma ant+ - właśnie dlatego trzeba podłączać go do komputera by ściągnąć dane, a nie można tego bezprzewodowo zrobić
ma ant+ :) a po jakiemu niby łączy się z paskiem pulsometru lub footpodem? ;) sposób komunikacji z komputerem to zupełnie inna para kaloszy :)
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

oczywiście masz rację - przepraszam za wprowadzenie w błąd - tu fragment z manuala:

Fitness Equipment
ANT+ technology automatically links
your Forerunner and heart rate monitor
to
fitness equipment so you can view
your data on the equipment console.
Look for the ANT+ Link Here logo on
compatible fitness equipment.
zgodnie z naturą!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ