NIKE FREE RUN+3, a stopa pronująca
-
- Zaprawiony W Bojach
wojtek, to jest temat dość szeroki, mam wrażenie, że nie na dyskusję na forum, gdzie wymiana zdań jest dość szybka i trochę na zasadzie cios-kontra.
- Samuel--
- Wyga
- Życiówka na 10k: 50:48
- Życiówka w maratonie: 4:19:24
- Kontakt:
Pewnie taka mu wychodzi wypadkowa z tego, w czym mu biegać wygodnie, co mu trener radzi i co sponsor daje. W treningu profesjonalistów ważne stają się detale, które dla amatorów nie istnieją. On ma już wytrenowaną technikę biegu, a mięśnie i ścięgna stóp rozwinięte i przystosowane do takiego wysiłku. W tych warunkach faktycznie można już kombinować z różnymi "systemami" w butach, które mają za zadanie chronić stopy przed przeciążeniami i usprawniać wykorzystanie energii, co się może przekładać na jakieś tam, nie wiem, kilka sekund przewagi nad konkurencjąjass1978 pisze: To niby dlaczego Rupp trenuje w Structure Triaxach? Przecież ten koleś ma dostęp do wszystkiego. Gdyby rzeczywiście coś było na rzeczy to pewnie Salazar kazał by mu biegać w jakichś butach neutralnych od nike (bo to w końcu sponsor). Chyba, że uważasz, że Rupp biega słabo technicznie?

No, przynajmniej ja tak to widzę, a żadnym ekspertem nie jestem