Pierwsze buty.

matkon
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

lokifisz standardowo tak, 1cm, ale lepiej podjedź do CH Factory na Granicznej. Jest sklep z Catem, Conversem i Merrellami. Z Merrella mierz coś z serii Barefoot, obojętnie czy Trail Glove, Road Glove lub z casualowych Orbit Glove, Reach Glove. Byłem niedawno i te modele są dostępne. Bare Accessów już nie było. Za to doszły Mix Mastery, choć one nie na Vibramie.

Minus to obsługa. Co najwyżej o rozmiary pytaj i to najlepiej przy kasie, żeby w systemie sprawdzali. Można zamówić z innego salonu interesujący Cię rozmiar. O resztę nie pytaj :) Lepiej wyciągnąć telefon i samemu poszperać w necie. Można trochę w butach potruchtać, mi przynajmniej uwagi nie zwrócono. Oczywiście zmierzysz te z serii minimal, ale rozmiar z MBA ten sam, tylko stopa ma inne wrażenia. Powodzenia.
PKO
lokifisz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Byłem dziś w Factory Outlet. Były tylko dwa modele sportowe, oba trailowe. Ale przymierzyłem(chyba Mix Mastery). Wziałem 43 i były na styk, wręcz trochę za ciasne. Potem zmierzyłem 43,5. Dużo wygodniejsze. Palec wskazujący mieścił się za piętą, więc chyba ok. Chociaż nie wiem, czy powinienem wziąć mimo wszystko jeszcze pół numeru większe?
Jazz-
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przymierz buty wieczorem. Stopa w ciągu dnia puchnie, tak samo jak w czasie biegania. Nie kupuj rano, bo później może się okazać że będą za małe.
lokifisz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za radę, ale już mi się nie chce tam jechać. Zamówić 43,5 czy 44? 43,5 były dobre + miały centymetr zapasu, ale mierzyłem je koło 12:00. Z kolei 44 są tylko 0,5 cm dłuższe. Nie chciałbym żeby mnie obcierały. Stopa aż tyle może spuchnąć? Tzn wzdłuż chyba mi nie urośnie. Prędzej w górę lub w szerz.
matkon
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Źle patrzyleś. Byłem 2 dni temu i były na 100% Trail Glove, Road Glove i chyba Vapor Glove plus te casualowe. Mix master to nie seria Barefoot chyba więc sugeruję jednak raz jeszcze tam pojechać :)

edit: poczytałem i mix master też chyba powinny odzwierciedlać rozmiarówkę Glove'wów.
lokifisz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za zaangażowanie :-) Przeszedłem sklep wzdłuż i wszerz kilkukrotnie szczególnie zwracając uwagę na stoisko merrella i nie było. W każdym razie zamówię 43,5 i najwyżej oddam(dostawa darmowa do sklepu stacjonarnego i zwrot też w sklepie stacjonarnym, więc nie będę musiał płacić za wysyłkę zwrotną).
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ