Buty do biegania i(?)boksu

michal2602
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam , trenuję boks i czasem sobie pobiegam. Niestety nie mam odpowiednich butów ani do biegania , ani do boksu. Trening boksu wygląda tak, że dużo skacze na palcach , dużo się poruszam na nogach, trochę skakanki zawsze jest.
Mam pytanie czy jest możliwe kupienie butów,które będą dobre do biegania i boksu?
Niestety nie stac mnie na kupienie butów i do biegania i do boksu.
Pozdrawiam
PKO
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

moim zdaniem po prostu kup buty do crossfitu. Ostatnio mierzyłem w Inter Sport Reebok Sublite duo run - bardzo fajne, kosztowały 299 zł, w decathlonie też je widziałem w tej samej cenie.
wolfdog
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Myślę, że kupienie takich butów będzie równie łatwe jak kupienie rękawic dobrych do boksu i do łopaty;)
SEMPER FIDELIS
Życiówka na 10k: 35:46

Nieprzeczytany post

A po co ci w ogóle buty do boksu ? Mam za sobą kilkanaście lat treningu sportów walki i nigdy nie miałem żadnych butów bo treningi zawsze odbywają się na boso
5km-16:48
10km - 35:46
michal2602
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

u mnie na sekcji boksu , trenujemy w butach, ja trenuje w trampkach, chciałem kupić buty we względu na stawy, ale chyba tylko tak mi się wydawało , że te podskoki(trening boksu) mogą niszczyć stawy, wydaje mi się , że w porównaniu do biegania nacisk na ścięgna/stawy jest o wiele mniejszy.
W zasadzie buty bokserskie mają tylko lepszą przyczepność w porównaniu do zwykłych butów, więc raczej o stawy tu się nie rozchodzi tylko właśnie o tą przyczepność.
W takim razie chyba kupię buty do biegania :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ