Zaczęłam biegać niedawno. Może z miesiąc temu z przerwą około dwóch tygodni ze względu na chorobę. Biegam rekreacyjnie dla poprawienia kondycji i ciała. Nie mam nadwagi ani nic. Pod tym względem wszystko jest u mnie w normie. Moim problemem jest uczucie zimna. Biegam z reguły około 5km wiadomo dość wolnym tempem jak to osoba początkująca. Wracam do domu jeszcze się rozciągam trochę idę pod prysznic i po jakimś czasie jest mi strasznie zimno. Dochodzi do tego że muszę mieć na max odkręcony kaloryfer ubrane grube dresy siedzę pod kocem i telepię się z zimna. Na początku myślałam że może jest to spowodowane pogodą i tym że robi się jakaś infekcja jednak i temperatura ciała jest w normie i brak żadnych innych objawów. Zaczęłam raz dziennie ćwiczyć aerobik tak dla wzmocnienia ciała i po nawet krótkiej serii ćwiczeń trwających 15 - 20 minut mam ten sam problem z potężnym uczuciem zimna. Nie jestem na żadnych dietach nie odchudzam się ani nic z tych rzeczy jem normalnie jak każdy zdrowy człowiek jedynie przyjmuję magnez w tabletkach ponieważ piję kawę i nie chcę mieć braków magnezu. Chciałabym jeszcze dodać że w trakcie biegu i aerobiku nie mam problemu z uczuciem zimna no i aerobik ćwiczę w domu.
Macie może jakieś pomysły co to może być? Nie chcę od razu siać paniki i lecieć do lekarza bo wydaje mi się że to nic groźnego tylko jest to bardzo uciążliwe i nieprzyjemne dlatego mam nadzieję że uda Wam się coś poradzić.
Z góry dziękuję za każde mądre słowo

Pozdrawiam.
Paula.