Jakie buty na 110kg

atre99
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej
Ważę 110kg, 33 lata, mam 175cm wzrostu i w tym roku mam zamiar znowu przymierzyć się do biegania. Rok temu też zaczynałem, ale musiałem przerwać w 4tym tygodniu planu 6 tygodniowego z powodu bólu kolan. Teraz jestem już naprawdę zmotywowany i nie odpuszczę. Mam zamiar zacząć od 4 tygodni codziennych marszów po 30 minut. A Potem chcę podejść jeszcze raz do planu 6 tygodniowego. Rok temu miałem jakieś tanie asicsy sprzed 8 lat które rozłaziły się już na bokach. Będe wdzięczny za rade odnośnie butów, jak rozumiem muszą mieć b.dobrą amortyzację, moja stopa jest neutralna. Jeśli ktoś zaczynał swoją przygodę z takiego pułapu otyłości to proszę niech się też podzieli swoimi innym uwagami.
PKO
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

A może jednak lepiej jakaś dieta. Np. przy popularnej ostatnio diecie Dukana w ogóle nadmierna aktywność nie jest wskazana. Bieganie przy takim BMI jest jednak nieco ryzykowne, idzie wiosna może lepiej jednak na początek wybrać rower.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
ElPaso
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja zaczynałem od 108kg przy 191cm. Więc mniejsza nadwaga. Poszedłem w VFF od razu, tylko z wyczuciem ciała, umiarem i delikatnością :usmiech: Przedtem, bez VFF nie wystarczało mi motywacji (robiłem wcześniej kilka podejść do biegania i nie umiałem go wtedy polubić).
Ale to sprawa indywidualna.

Jeśli chodzi o dietę, to podtrzymuję co napisałem tutaj: http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... 15#p534208
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja zaczynalem od 110 kg przy wzroscie 190. Na poczatku, w pierwszym miesiacu tylko szybko maszerowalem,do tego rowerek stacjonarny plus czasami orbitrek. Polece Ci maszerowanie jak najdluzej i gdy juz zaczniesz bieganie,to momentalnie zwolnin przy jakimkolwiek bolu i znow zacznij maszerowac. Stawy beda bardzo slabe,, o kontuzje bedzie latwo, a to bedzie najgorsze co moze Ci sie przytrafic. Ja zaczalem biegac jednorazowo chociaz 5 minut (5 min.biegu na 10 marszu) dopiero po ok. 1,5-2 miesiacach cwiczen
wieliczka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, zaczynałem w czerwcu 2011: waga ok. 110 kg, wzrost 182 cm- 10 tygodniowy program 30 min. Buty Nike Lunarglide +2 (chyba). Potem Nike Lunareclipse (nie pamiętam wersji) a teraz Nike Lunarglide +3 lub +4. Wszystkie buty kupowałem na wyprzedażach (ok. 200-250 PLN). Wszystkie buty z b.dobrą amortyzacją. Najlepszymi dla mnie okazały się dwa ostatnie modele (zero bólu czegokolwiek). Dzisiaj mam 86 kg i 5 półmaratonów za sobą (ostatni PMW 1:57:30) :bum: Pozdrawiam
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ