Damska bluza do biegania

Miluutek
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Jako początkująca dopiero kompletuje swój strój do biegania. :oczko:
Do tej pory nosiłam męską(po tacie :bum:) koszulkę rowerową z Lidla. Na to zakładałam dopasowany polar firmy nieznanej. Jako, że zima pełną parą to jeszcze na wierzch dochodziła wiatrówka Campusa. Z treningu za każdym razem wracam zlana potem.
Więc kieruje do Was pytanko - jaką bluzę damską polecacie? Szukam czegoś co byłoby odpowiednie w tem. od -2 do ok. 12 na plusie. Koniecznie musi dobrze odprowadzać pot. Cena - do 200zł, ale najchętniej ok. 130-150zł. Mile widziany dłuższy tył, wyższy kołnierzyk i kieszonka.
Co do rozmiaru to standardowo noszę M.
Pozdrawiam :oczko:
PKO
moni001
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:03min
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

Ostatnio kupiłam fajną bluze w 4F za 50 złotych, na wyprzedaży. Niestety nie ma kieszonki i jest krótka ale taka fajna dopasowana i wygodnie się biega. Może zobacz na tchibo.pl bo swego czasu kupiłam tam bluzę właśnie taką dłuższą z kieszenią.
HIKE
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam,

Nie wiem dlaczego ale ludzie od nas biegają w bluzach Craft :)
Na pewno numerem jeden przez lata była bluza termoaktywna Craft Jacket Bodymapping. Nie ma już ich w regularnych dostawach, u nas został tylko rozmiar L, ale może znajdziesz jeszcze w jakimś sklepie.
Bluzy typu bodymapping mają na plecach panele z lżejszego materiału, ułatwia to odprowadzanie nadmiaru ciepła i wilgoci.
Godna polecenia na przedstawiony zakres temperatur jest też bluza termoaktywna z kapturem Craft Flex Hood, materiał jest dość "zbity" przez co działa trochę wiatroszczelnie.
Lżejsza, czyli na temperatury wyższe, tak powyżej 10 stopni to bluza Craft Zip Pullover Bodymapping, generalnie moja ulubiona, w połączeniu z dobrze odprowadzającą koszulką to dla mnie idealny układ, przy silniejszym wietrze + kurtka typu wiatrówka.

Pozdrawiam
Magda
martaszc
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

hej,
chyba najważniejszy w doborze bluzy do biegania jest materiał, a więc nie kupuj niczego bawełnianego. poleca 100% poliester. kwota, którą chcesz przeznaczyć na bluzę jest ok, na pewno coś znajdziesz i to markowego.
Ja preferuję NIKE, mają potrzebne rozwiązania dla biegaczy (np. miejsce na kciuki, kt mogą służyć jako ochrona dłoni, gdy jest trochę chłodniej, oczywiście standardowe małe kieszonki na drobiazgi, wydłużony tył, odblaski), a do tego super krój, materiał no i kolory :hejhej: . Mnie służą bardzo długo.
ja kupuję najczęściej w sklepach internetowych np. run4fun (przesyłka za free powyżej 150 pln), runnersclub czy sklep biegacza.
Awatar użytkownika
kejt7
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

polecam tą

http://www.decathlon.pl/bluza-comfort-e ... 16172.html

sprawdziła się jesienią na plusie na gołe ciało lub z koszulką i zimą z bielizną termoaktywną nawet przy -10.
widzę, że jest też droższa wersja, więc pewnie jeszcze lepsza, naprawdę dobry produkt, dobrze się pierze i dobrze wygląda po kilku miesiącach intensywnego użytkowania
Termosport_pl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Niekoniecznie musi być chyba z Decathlonu,co powiesz na kilka modeli BruBecka? Z tą firmą również mam styczność na co dzień i klienci są zadowoleni z jakości jaką prezentuje ich odzież.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ