Witam
Mam problem jak wyżej, potwierdzony u kilku lekarzy, również polecanych na tym forum. Wszystkie inne proby usuniecia przeciaglego zapalenia kaletki zawiodly, więc chciałem poddać sie zabiegowi, okazało się ze z NFZu w Krakowie dostalem termin na lipiec 2014.. Prywatnie narazie znalazlem za cene 5100 pln co jest nierealne w mojej obecnej sytuacji finansowej. Próbowałem w mniejszej miejscowości bo kolejki sa mniejsze ale niestety lekarz w poradni ortopedycznej nawet nie spojrzał w moja dokumentacje i powiedział, że to sie nie nadaje na zabieg i zakonczyl wizyte. Przymierzam sie do spróbowania umówienia sie do przychodni a pozniej do szpitala w Nowym Targu. Czy możecie polecic jakies miejsce w Polsce poludniowej gdzie moglbym liczyc na szybsza realizacje zabiegu z NFZu? Wszelkie rady co robić mile widziane. Może jakis tańszy prywatny gabinet ?
dzieki
pozdrawiam
Pawel
endoskopowa pięta Haglunda - narośl na piecie pod achillesem
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Miałem ten problem
viewtopic.php?f=2&t=28791
i jestem już po operacji. Na NFZ musiałbym czekać ponad pół roku ale jeśli tobie pasuje to zapisz się tam gdzie ja, w Warszawie.
Tylko czy operacja jest konieczna? Musisz mieć wyniki USG od naprawdę dobrego fachowca. Lekarze potrafią diagnozować straszne głupoty, wiem coś o tym.
viewtopic.php?f=2&t=28791
i jestem już po operacji. Na NFZ musiałbym czekać ponad pół roku ale jeśli tobie pasuje to zapisz się tam gdzie ja, w Warszawie.
Tylko czy operacja jest konieczna? Musisz mieć wyniki USG od naprawdę dobrego fachowca. Lekarze potrafią diagnozować straszne głupoty, wiem coś o tym.
-
- Rozgrzewający Się
udalo mi sie w koncu znalezcensowny termin z NFZ - 3 miesiace. Nie jest zle. Niestety lekarz troche mnie postraszyl: powiedzial ze usunieciu tej narosli ona moze znowu sie odbudowywac i po kilku- kilkunastu miesiacach operacja moze byc znowu niezbedna. Czy ktoś o tym słyszal ? Ponadto jako terapie antyzapaleniowa zaproponowal mi wstrzykniecie jakiegos srodka, (tu pewnie cos pokrecilem) ktory sie odwirowywuje z naszej krwii. Odmówiłem. Czy ktos o tym słyszał ?
-
- Rozgrzewający Się
Wlasnie jestem w szpitalu. Przed przyjeciem umawialem sie z ordynatorem, że bedzie cięcie i chirurgiczne usuniecie narośli kostnej. Dzis po obchodzie powiedzial, że najpierw dostane "GPS" z osocza a dopiero jak nie pomoze to wtedy bedzie zabieg. Nie wiem co o tym myslec, lekarze u ktorych sie konsultowlem ( rowniez z Caroliny) mowili, ze jedynym sposobem jest usuniecie przyczyny czyli usuniecie narosli. Nie wiem na ile jest skuteczny ten GPS, jak dlugo potrwa czekanie na wynik czy pomoglo? Mialem byc w szpitalu max 3 dni. Za wszelkie info będe wdzięczny
-
- Rozgrzewający Się
juz po wstrzyknieciu tego eliksiru, slyszalem, ze powinno sie to robic pod kontrola usg zeby nie uszkodzic achillesa, w moim przypadku nie bylo usg, lekarz po prostu wbil strzykawe, zobaczymy..