Komentarz do artykułu ON Cloud Trainer - test na Czarnym Lądzie
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł ON Cloud Trainer - test na Czarnym Lądzie
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Marcin Urbaś mi o nich opowiadał. Startówki jeszcze bym mógł przetestować bo są dość elastyczne, ale pozostałe buciory to istne klamoty, które ledwo zgiąć można.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wow ... ale dales czadu. Ktos kto biega w sposob jaki opisales musialby wygladac niezwykle komicznie ... moze i jakas ostatnia lamaga tak robi. Przy kazdym kroku ryjac ziemie, wzbijajac tumany kurzu pewnie jego stopy i kolana wysiadlyby dosc szybko.Gdyby się nad tym głębiej zastanowić, to rzeczywiście coś w tym jest. Prędkość opadania w kierunku pionowym jest stosunkowo niewielka, nasze ciało nie zdąży jeszcze nabrać prędkości, w końcu spadamy z małej wysokości. Natomiast prędkość w kierunku poziomym potrafi być całkiem spora, przynajmniej tak duża z jaką biegniemy, może nawet dwa razy większa (nie chcę tu wchodzić w jakieś mechaniczne wyliczenia, to, że dwa razy większa to taki "strzał" bez wyliczeń, wynika tylko z tego, że nasza stopa musi przenieść się w krótkim czasie zza naszych pleców przed naszą pierś). A przecież wyhamowanie do zerowej prędkości jest całkiem gwałtowne, stopa nagle styka się z ziemią i te fragmenty, które stykają się z ziemią na ułamek sekundy zamierają. Wypustki (panele) sprawiają, że to wyhamowanie prędkości poziomej jest mniej gwałtowne.
Ale ja chyba widzialem jakis film jak biegniesz i biegniesz przeciez normalnie ... skad wiec Ci sie wzial taki ... dziwny ... opis ?
Normalnie przeciez stopa jeszcze w powietrzu wyhamowuje, nabiera predkosci wstecznej w stosunku do ciala a zerowej w stosunku do ziemi i dopiero opada .. zobacz sobie np. animacje yacoola. Tam nie ma zadnego (lub prawie zadnego) hamowania poziomego. To co ty opisujesz dzieje sie chyba tylko podczas mocnych zbiegow .. gdzie faktycznie w ten sposob trzeba na biezaco wytracac energie.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
taaaak...(jak wpiszecie w wyszukiwarce Google pelotka wyjdą wam różne dziwne zdjęcia)
zwłaszcza jeśli macie wyłączony filtr rodzinny
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Wyga
ON zrobiło buty, które amortyzują hamowanie... no kolejna rewolucja... W końcu w trakcie biegu myślimy o tym, jak się będziemy zatrzymywać... Co tam bieg przez 10km (i amortyzowane - czyt. "tłumione" - wybicie), ważne będzie hamowanie po biegu.
-
- Zaprawiony W Bojach
... ale tylko przed terapią w Klinice dra Zenona Marabuta. Tamtejsze zabiegi ugną najzatwardzialszego klamota. Już widzę w kolorach dentystyczny uśmieszek na obliczu Doktora na widok wypustek.Gife pisze:... ale pozostałe buciory to istne klamoty, które ledwo zgiąć można.
-
- Wyga
no nie wiem... odetniesz "chmury" a tam szyny zatopione w gumie...hassy pisze:... ale tylko przed terapią w Klinice dra Zenona Marabuta. Tamtejsze zabiegi ugną najzatwardzialszego klamota. Już widzę w kolorach dentystyczny uśmieszek na obliczu Doktora na widok wypustek.Gife pisze:... ale pozostałe buciory to istne klamoty, które ledwo zgiąć można.
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Dokładnie. Nie chciałem wnikać, czego użyto do usztywnienia gumy, bo te zjawiskowe kółka z podeszwy można łatwo wywalić, a to o sztywności buta nie świadczynody pisze:no nie wiem... odetniesz "chmury" a tam szyny zatopione w gumie...hassy pisze:... ale tylko przed terapią w Klinice dra Zenona Marabuta. Tamtejsze zabiegi ugną najzatwardzialszego klamota. Już widzę w kolorach dentystyczny uśmieszek na obliczu Doktora na widok wypustek.Gife pisze:... ale pozostałe buciory to istne klamoty, które ledwo zgiąć można.

Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Mocne osądy wydajesz. Rozumiem, że testowałeś? Na zachodzie marka ma się całkiem nieźle i rozwija się mocno. Jest wiele marek butów, które do Polski nigdy nie trafiły a mają ciekawe rozwiązania, które się sprawdzają. Uważam, że dla każdego coś miłego.Kolejna marketingowa ściema. Jak wiele tego typu pomysłów - pojawiają się i znikają na zawsze.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No może i racja, choć to "kładzenie" stopy na ziemi to raczej domena czołowych zawodników.saper pisze: Normalnie przeciez stopa jeszcze w powietrzu wyhamowuje, nabiera predkosci wstecznej w stosunku do ciala a zerowej w stosunku do ziemi i dopiero opada .. zobacz sobie np. animacje yacoola.
Tak czy inaczej dla mnie buty są jakoś tam przemyślane, marketingowej ściemy nie widzę.
- HeavyPaul
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Hej,
Pozwolę sobie odkopać temat. ONy uważam za całkiem ciekawe kapcie. Na pierwszy rzut oka może się wydawać, że są naładowane "technologiczną ściemą". Nawet po kilku biegach może się tak wydawać, ale coś w nich jednak jest. Moim głównym zarzutem wobec nich jest jednak beznadziejna wytrzymałość "chmurek" - tych elementów 3D w podeszwie. W recenzjach i opiniach, które czytałem zdania na ten temat są podzielone, ale moje doświadczenia - z biegania w 2 parach ON - są jednoznaczne.
Pod linkiem moja pełna recenzja ON Cloudrunner: http://heavyrunslight.blogspot.com/2013 ... unner.html
By the way, ONy (pierwszą parę - tą niebieską) miałem przyjemność wygrać w konkursie na bieganie.pl
)) Dzięki 
Pozdrawiam
Paweł
Pozwolę sobie odkopać temat. ONy uważam za całkiem ciekawe kapcie. Na pierwszy rzut oka może się wydawać, że są naładowane "technologiczną ściemą". Nawet po kilku biegach może się tak wydawać, ale coś w nich jednak jest. Moim głównym zarzutem wobec nich jest jednak beznadziejna wytrzymałość "chmurek" - tych elementów 3D w podeszwie. W recenzjach i opiniach, które czytałem zdania na ten temat są podzielone, ale moje doświadczenia - z biegania w 2 parach ON - są jednoznaczne.
Pod linkiem moja pełna recenzja ON Cloudrunner: http://heavyrunslight.blogspot.com/2013 ... unner.html
By the way, ONy (pierwszą parę - tą niebieską) miałem przyjemność wygrać w konkursie na bieganie.pl

Pozdrawiam
Paweł
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM