Ból stóp podczas biegania.

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Skajson
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam, podczas gdy biegam czasami występuje u mnie ból stóp. Występuje on tylko czasami, zauważyłem, że wtedy gdy zrobie dłuższa przerwe (2-3 dni). Jeśli chodzi o rozgrzewke to przeprowadzam ją, nie jest ona jednak jakas z góry założona i trwa około 10 minut poza tym jest ona improwizowana :D Moge to przedstawic na przykładzie tego tygodnia:
Poniedziałek biegne 7,5 km (gdzie zazwyczaj biegam około 4)
Wtorek zakwasy i nie biegam
Środa biegne około 3-4 km w późniejszym etapie występuje ból nóg jednak nie ten ból mam na mysli w tym temacie po prostu, nogi mi nie wypoczęły po poniedziałku.
Czwartek - przerwa
Piątek - przerwa
Sobota - dziś biegam i od samego początku straszny ból stóp nie moge biec wiecej niz jakies 3 minuty. Nie wiem jak się go pozbwyc :((

Jeśli chodzi o obówie to jest ono takie http://deichmann.scene7.com/is/image/de ... efault_dsd

Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu tego problemu jeśli ktoś posiada jakis pomysł co może być tego powodem proszę o pomoc.
PKO
Awatar użytkownika
czekoczekolada
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wszystko zależy od tego na jakiej nawierzchni biegasz. Inne obuwie nadaje się na asfalt/kostkę brukową, inne na teren, pola, łąki :)
Ja wczoraj przemarszo-biegłam 6 km w halówkach po nierównym asfalcie... i dziś bolą mnie stopy... :echech: A to dlatego że buty się nie nadawały... taki ze mnie zapaleniec... postanowiłam z autobusu iść na piechotę bo taka ładna pogoda była... i teraz bolą mnie nie tylko stopy ale też mięśnie :P
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ