Adidas AdiZero Ace 4

Darekbe022
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cześć

Czy ktoś posiada wiedzę na temat butów Adidas AdiZero Ace 4 ??
Czy są to typowe buty startowe ?? poszukuję info i ludzi którzy mieli styczność z tym obuwiem.
PKO
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

4 nie znam, ale 3jka o ile pamiętam to stricte treningówka(miałem raz w łapie :hahaha: )

Ta, Internet powiada, że ważą 278g dla 9,5US - średnia waga. Czego szukasz w bucie? Może coś doradzimy :hej:
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Darekbe022
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sylw3g pisze:4 nie znam, ale 3jka o ile pamiętam to stricte treningówka(miałem raz w łapie :hahaha: )

Ta, Internet powiada, że ważą 278g dla 9,5US - średnia waga. Czego szukasz w bucie? Może coś doradzimy :hej:
Kulam z Angielskim i trochę mam problem z wyczytaniem info na zagranicznych stronkach.
Miałem te buty na oku od jakiegoś czasu, wpadły mi w oko, a wydawały się również przeznaczone na starty. Dzisiaj wpadam do decathlon i zauważyłem że je dosyć mocno przecenili na 199 zł, więc kazałem sobie odłożyć, co by moją numerację zaklepać.
Przede wszystkim chodzi mi o typowe buty na stary pod 5-tki i dychy, waga moja oscyluję w granicach 70-71 kg. Sylw3g nie znam się na butach, dla mnie najważniejsza jest wygoda i czucie lekkości :bum:
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

Czyli szukasz mniej więcej tego co ja na wiosnę :P

Z Adidasa ciekawe mogą być Feather 2, są bardzo lekkie i dynamiczne, ale przy tym mało elastyczne i pozostawiające mało luzu na wysokości śródstopia - można uznać za prawdziwą startówkę. Minusem jest to, że są sztywne, ale nie każdemu to musi przeszkadzać. Ogólnie but ciekawy i może się nawet podobać i co najważniejsze możesz go mieć za jakieś 240zł o ile pamiętam.

Ja co prawda dla siebie wybrałem raczej Pumy 300, ale poszukuję czegoś pomiędzy startówką a treningówką. Taki Pumy są lekkie, mają niski drop i jak wywalisz wkładkę to jakąś tam dynamikę zaznasz. No i najważniejsze jest to, że chodząc po jakiś outletach możesz je dorwać za jakieś 150-180zł. Ja tam się w nich fajnie czułem i jak znajdę czas to ich sobie poszukam.

Natomiast jeżeli chcesz prawdziwej żylety na starty, to proponowałbym skierować się w jakieś starsze modele Saucony Type A (3 albo 4). Ze względu na to, że są to stare modele, to wyniuchasz je za fajne pieniążki, a to są naprawdę bezkompromisowe kapcie na starty. Minusem jest to, że są delikatne i może być problem traktować je jako treningówki i to, że mają dziurki w podeszwie (jakiś patent dla triatlonowców).

Ogólnie rzecz biorąc, to teraz jest dobry moment na kupno butów, bo zbliża się wiosna i można wyczaić zeszłoroczne modele za fajnie pieniążki. Musisz lookać na strony internetowe sklepów biegowych - ja od tego zaczynam dzień :hahaha: Zerknij też na "minimalistyczne" modele, niektóre nie są wcale tak minimalistyczne jakby mogły się wydawać i można je traktować jak startówki :hej:
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ