Garmin 10 czy Garmin 110

gumka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Chciałbym prosić o pomoc w wyborze zegarka do biegania. Zastanawiałem się nad Garminem 110 i Garminem 10, wczesniej brałem też pod uwagę Timex Marathon GPS, ale wydaje mi się, że Garmin będzie lepszym wyborem ( nie interesuje mnie pomiar HR). Oczywiście chciałbym lepszy zegarek, ale bardzo trudno było przekonac małżonkę do wydania na te o których myslę, więc droższy nie wchodzi niestety w grę. Bardzo proszę o pomoc osoby które użytkowały interesujące mnie modele. Z góry dziękuję za pomoc.
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Było leniuchu. Poszukaj
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
gumka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Niestety nie znalazłem na forum opinii osób, ktore miały kontakt zo oboma modelami. Mam na mysli opinię typu - bierz ten , bo jest lepszy , bo ma itp.
Wiem, że są wypowiedzi osób, ktore uzywaja jednego z nich i chwalą, ale myślałem że ktoś mnie naprowadzi...
Oczywiście są porównywarki Garmina, ale jesli mam byc szczery to dla osoby, która nigdy wczesniej nie używała zegarka z GPS to niestety nie sa one w żaden sposób przydatne ( to moja opinia).
Awatar użytkownika
Drimik
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja od siebie polecę Garmin ale 210 - z uwagi na promocję w Decathlon.
http://www.decathlon.pl/pulsometr-garmi ... 81281.html

Wtedy też nie bedziesz musiał dokonywać wyboru pomiędzy 10 a 110 :usmiech:
gumka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedź, ale zbyt wysoka cena i nie jest mi potrzebny pomiar tętna ...
Awatar użytkownika
Drimik
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A w jakich cenach masz upatrzone 10 i 110 ?
Z tego co widzę to za około 550 chodzą.

210 ma dodatkowo w porównaniu do 10 i 110 trening interwałowy - a to raczej na pewno się przyda.
Ponadto 210 i 110 mają 3 dane na raz na wyświetlaczu a 10 tylko 2.

Jak 699 to za dużo to kup ten zegarek właśnie za 699 i z uwagi że nie potrzebujesz monitora tętna sprzedaj pasek na allegro.
Nowe chodzą za około 200 więc za swój spokojnie 150 weźmiesz i masz lepszy zegarek od tego co chciałeś kupić...
gumka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tego nie wziąłem pod uwagę, rzeczywiście można pomysleć o sprzedaży paska. Co do dwóch wyników na wyswietlaczu garmin 10 to rzeczywiście jest to coś co mnie trochę zniechęca do tego modelu a z drugiej strony ma w porównaniu do modelu 110 możliwośc zapisu rekordów oraz Virtual Pacer.
Awatar użytkownika
Drimik
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Rekordy lepiej i tak zapisywać na jakimś serwisie internetowym np. dostępnym od producenta Garmin Connect.

A Virtual Pacer to zabawka - choć ktoś już na tym forum tłumaczył że może być przydatna na zawodach...
ale da się bez tego żyć... a trening interwałowy w 210 prosty bo prosty ale jest i można go wykorzystywać w codziennych treningach...
Ponadto co nie jest napisane na stronie producenta - w 210 w ostatniej wersji softu dodano nową zakładkę "Okrążenie" - są tam informacje z bieżącego okrążenia (dystans, czas, tempo)... w modelu 110 tego nie ma
gumka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

W takim razie już wiem, ze wybiorę pomiędzy 110 i 210:)
Mam jeszcze tylko pytanie dotyczące wodoszczelności - czy nie ma kłopotów z nimi?
Czy IPX7 jest wystarczająca?
Awatar użytkownika
Drimik
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Te IPX7 do zwykłego biegania wystarczy...
Osobiście czułbym się bardziej komfortowo gdyby posiadał wodoszczelność 100m albo coś takiego...

Czytałem o przypadkach gdzie szybka zaparowała i zegarek padł.
- Nie nadaje sie ten zegarek do pływania, brania prysznica
- uważałbym przy bieganiu w deszczu
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ