Ból śródstopia prawej stopy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Konri9412
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Podarujmy sobie te cukierki ;)
A tak na serio, to masz do polecenia jakąś drogę rozwiązania? Co mam robić w tej sytuacji?
PKO
Tumael
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No i niestety ból po dzisiejszym treningu (30 min) i to całkiem niezły :wrrwrr: , po wczorajszym (20 min) delikatny. Lokalizacja bólu tak jak na zdjęciu ale teraz (3h po treningu) znowu przesunął się w kierunku zewnętrznej kostki i boli w obu miejscach, tak więc mam nawet lekkie problemy z chodzeniem. Dziwne to trochę bo po czwartkowym treningu noga wcale nie bolała :niewiem:
Marietto pisze:Jeśli przeciążyłeś stopę od nadpronacji i masz obolały mięsień piszczelowy ze sztywnością poranną i rozpędzającym się bólem po wysiłku, który się utrzymuje kilka godzin albo cały dzień to jest ewidentnie stan zapalny. Konieczna jest przerwa w bieganiu, nic o tym lekarz nie mówił? Mogła to wywołać zmiana butów albo nałożyło się kilka czynników. Odpoczynek kilkudniowy lub bieganie z bólem może wyłączyć Cię na dłużej z biegania.
A co radzisz na stan zapalny? W poniedziałek idę znowu do lekarza, może niech zleci usg i rtg, może to coś ułatwi? Czy lekarz może stwierdzić to o czym piszesz bez usg?

Byłem u lekarza i stwierdził że staw skokowy prawej nogi jest przeciążony zbyt intensywnym treningiem (skoro po wtorkowym i czwartkowym treningu nie bolało tylko po sobotnim i zwłaszcza po niedzielnym) i zalecił 14 dniowy okres odpoczynku. Do tego żel Traumeel 2xdziennie

[Marietto] co Ty na to? Może coś podpowiesz?
Biegam od 02-2013
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ