Ja mam Hyperspeedy 5 i uważam, że jest to dość dobry but startowy. Biegałem w nich półmaraton, dychę i różne treningi od interwałów do długich wybiegań i zawsze sprawowały się bardzo dobrze. Tak jak pisała strasb, są one bardzo przewiewne i mają też wentylowaną podeszwę. Guma na tej podeszwie jest dość miękka i chyba dzięki temu mają bardzo dobrą przyczepność. Do zalet zaliczyłbym też to, że mają dużo miejsca na palce. A czy nadają się na maraton? Trudno mi powiedzieć. Ja nie zaryzykowałem i tegoroczny Maraton Warszawski pobiegłem w innych butach. Wydawało mi się, że chyba jednak za mało tej amortyzacji mają i wolałem nie ryzykować zwłaszcza, że był to mój pierwszy maraton.pit78 pisze:Właściwie mogę się podłączyć pod pytanie.
Szukam startówek pod Dębno: waga 77 (będzie 75), wzrost 185, neutral.
Myślałem nad faas300 albo gel-hyperspeed5, ale nie wiem czy nie nie mają za mało amora.
Obecnie trenuję w ekidenach50 (ale nie pociętych) i sobie chwalę za lekkość i giętkość.
Nie lubię ortezy na stopie ;]
Szukałem opinii o tych hyperspeed5 na forum, ale nie widzę, to jakiś nowy albo mało popularny but?
Startówki
- pepek
- Stary Wyga
- leandros
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:56
Z innej beczki. Za radę Pulchniaka zakupiłem adidas adizero feather 2.
One są cudowne. Są mega lekkie i sprężyste. Odczuwalne jest lepsze wybicie. Mimo pronacji nie bolą mnie stawy, stopy, kolana. But pozytywnie zareagował na płaskostopie, nic mnie nie boli.
Przesiadłem się z adidasów sequence supernova 4.
Długie wybieganie przyjemne a 10km po 5:30 też. Rytmy również.
A więc mogę szczerze polecić!
Bym zapomniał.
Wielkie dzięki za pomoc! :D
One są cudowne. Są mega lekkie i sprężyste. Odczuwalne jest lepsze wybicie. Mimo pronacji nie bolą mnie stawy, stopy, kolana. But pozytywnie zareagował na płaskostopie, nic mnie nie boli.
Przesiadłem się z adidasów sequence supernova 4.
Długie wybieganie przyjemne a 10km po 5:30 też. Rytmy również.
A więc mogę szczerze polecić!
Bym zapomniał.
Wielkie dzięki za pomoc! :D
"Silesius non Polonus" - Anzelm Eforyn
Blog treningowy.
Komentarze.
5km - 23:02(nieof.)
10km - 47:56
21,097km - 01:46:49
Blog treningowy.
Komentarze.
5km - 23:02(nieof.)
10km - 47:56
21,097km - 01:46:49
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
A mi do gustu przypadły lekkie Adidas Adizero Ace 3. Ale czy zdecydowałbym się na przebiegnięcie w nich maratonu? Chyba póki co nie, ale już 10km biegałem w nich i jestem bardzo zadowolony.
Lekkie i elastyczne, ale wspomagane - recenzja butów adidas adiZERO ace 3
Lekkie i elastyczne, ale wspomagane - recenzja butów adidas adiZERO ace 3
- radslo1
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:21:47
Mam te buty. Biega się bardzo dobrze. Biegałem w nich wszystkie zawody oprócz maratonu.maly89 pisze:A mi do gustu przypadły lekkie Adidas Adizero Ace 3.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Na połówce też się spisywały?radslo1 pisze:Mam te buty. Biega się bardzo dobrze. Biegałem w nich wszystkie zawody oprócz maratonu.maly89 pisze:A mi do gustu przypadły lekkie Adidas Adizero Ace 3.
- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Do biegania maratonów czy połówek w typowych startówkach trzeba być bardzo dobrze przygotowanym, mogą pojawić się różne problemy mięśniowe czasem trudne do powiązania z butami. Wielu ludzi biegających bardzo dużo i mocno nie korzysta z ekstremalnych startówek do maratonu a często wybierają je dużo słabsi amatorzy, ciekawe po co i dlaczego. Pomijam kwestie dużej szansy na dorobienie się kontuzji - poprawienie takimi butami i tak już obciążonego podczas przygotowań układu może być niefajne.
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Maratonu nie zamierzam przebiec w tych butach. Specjalnie z myślą o maratonie mam kupione Brooks Ghost, które są zdecydowanie "masywniejsze" i mają więcej amortyzacji
Ale co do półmaratonu to się waham 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ogólnie jeśli chodzi o wage to linia Adidasa Adizero to mistrzostwo, ubiór startowy adizero szczególnie spodenki wesja split to majstersztyk, lepszych i lżejszych nie miałem na sobie.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
ja myślę o kupnie jakiś, bo ok ponad miesiąca biegam w zwykłych adidaskach 

- szfagir
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:49:19
- Życiówka w maratonie: 04:42:57
- Kontakt:
Obecnie mam NB M1260RB2 i planuje start w półmaratonach. Waga 87kg, wzrost 182 i lewa noga mi lekko pronuje, ale obecnie to nie problem. Jakie buty startowe, startowo-treningowe możecie mi polecić?
ZAWODOWO: kampanie Google Ads, audyty stron internetowych
PRYWATNIE: biegacz i amator dobrego alkoholu
PRYWATNIE: biegacz i amator dobrego alkoholu

- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wczoraj byłem w siedzibie firmy Adidas i miałem okazję oglądać nowe dzieło tej firmy, w którym najprawdopodobniej wystartuje w Londynie Makau - Adidas Adios Boost! But naprawdę robi wrażenie. Ten cały materiał boost wydaje się niesamowity, ale co tak naprawdę jest warty... zobaczymy. W każdym razie przedstawiciele Adidasa zapewniają, że w butach boost 2h w maratonie zostaną w końcu złamane....
Póki co w sklepach będzie tylko Energy Boost, a na następny sezon wyjdzie już normalna kolekcja Adidasa gdzie pianka Eva zostanie zastąpiona tworzywem Boost.