Ja bym do tej listy, słusznej listy, dopisał jeszcze naczelneg. Po prostu, wypada,...radslo1 pisze:A może ktoś z Szanownych Kolegów pochwaliłby się swoimi typami jeśli chodzi o biegaczy, których podziwia zamiast bić pianę nad przecinkiem czy kropką. Owszem może razić literówka ale na litość kto ich nie robi? Mam wrażenie, że jeśli chodzi o tego Autora to pierwsze co robią niektórzy z nas to szukają błędów stylistycznych czy ortograficznych z myślą "a nóż się pomylił".
Moje typy to:
1. Zatopek
2. Bolt
3. Bekele
4. Prefontaine - nawet nie ma medalu olimpijskiego a czym są te rekordy USA bite jak na zawołanie. Pytanie jednak o moje typy i inspiracje więc jest Steve Pre za życiorys, umiłowanie biegania, odwagę i za to co pewnie by zdobył gdyby nie wypadek. Jakoś lubię takich bohaterów tragicznych...
Komentarz do artykułu Biegacz wszech czasów nie istnieje
-
- Zaprawiony W Bojach
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Problem w tym że to nie były przeprosiny. To było coś w rodzaju: "Przepraszam, ale odwal się." Po przeprosinach nie dodajemy już żadnego warunku.PiotrkB pisze: Przeprosiny autora za pomyłkę rzeczywiście są żałosne. Może powinien popełnić harakiri, żeby zyskać w Twoich oczach.
-
- Rozgrzewający Się
Powiedz Krzysztof - co w tym dziwnego? Czym tu się jarać, że niby biega maraton w 2:08 i 1.5km w 3:50? powiedz mi co to jest 3:50? Heniu tyłem z zamkniętymi oczyma pobiegłby tyle dziś obudzony w o 2 nocy .
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31.16
- Życiówka w maratonie: 2:23;47
miszel pisze:Powiedz Krzysztof - co w tym dziwnego? Czym tu się jarać, że niby biega maraton w 2:08 i 1.5km w 3:50? powiedz mi co to jest 3:50? Heniu tyłem z zamkniętymi oczyma pobiegłby tyle dziś obudzony w o 2 nocy .
Czy jesteś tego pewien? tak samo moge powiedzieć dlaczego zawodnicy mający życiówke 3.45 na1500m nie potrafią pobiec chociaż jednego maratonu tak jak Kawauchi?
szedłbym o zakład że gdybyś Heniowi zamknął oczy faktycznie, to nie wiem czy by złamał nawet 4 minuty:)
I patrząc inaczej, Kawauchi wiele zawodników pokona którzy bardzo dużo na długich dystansach startują i na 1500m też by im dołożył, ale nie znam nikogo kto przy tylu startach na krótkich dystansach byłby w stanie pokonać Japończyka w maratonie:)
Zwróć też uwagę że Henryk nie pracuje, jeżdzi na obozy i mało startuje, Japończyk pracuje, nie jeżdzi na obozy i dużo startuje.....
No ale masz prawo mieć swoje zdanie i nie mam zamiaru się sprzeczać
Moim idolem jest Kawauchi i masz prawo mieć też swojego idola
Pozdrawiam serdecznie
Żyje po to, by biegać
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki Tomek za artykuł, a zwłaszcza za docenienie Yiannisa Kourosa.
Dla mnie jest on biegaczem z innej planety.
Jego rekordy w biegu 24h i w Spartathlonie są "lepsze" od najlepszego wyniku innych biegaczy o ok. 10%.
To tak jakby w maratonie drugi wynik w historii był gorszy od rekordu o ok. 12 minut.
KOSMOS !!!
Dla mnie jest on biegaczem z innej planety.
Jego rekordy w biegu 24h i w Spartathlonie są "lepsze" od najlepszego wyniku innych biegaczy o ok. 10%.
To tak jakby w maratonie drugi wynik w historii był gorszy od rekordu o ok. 12 minut.
KOSMOS !!!
- ioannahh
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:46
- Kontakt:
ludzie, proszę...radslo1 pisze:A może ktoś z Szanownych Kolegów pochwaliłby się swoimi typami jeśli chodzi o biegaczy, których podziwia zamiast bić pianę nad przecinkiem czy kropką. Owszem może razić literówka ale na litość kto ich nie robi? Mam wrażenie, że jeśli chodzi o tego Autora to pierwsze co robią niektórzy z nas to szukają błędów stylistycznych czy ortograficznych z myślą "a nóż się pomylił".
http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=183