Komentarz do artykułu Biegacz wszech czasów nie istnieje

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

radslo1 pisze:A może ktoś z Szanownych Kolegów pochwaliłby się swoimi typami jeśli chodzi o biegaczy, których podziwia zamiast bić pianę nad przecinkiem czy kropką. Owszem może razić literówka ale na litość kto ich nie robi? Mam wrażenie, że jeśli chodzi o tego Autora to pierwsze co robią niektórzy z nas to szukają błędów stylistycznych czy ortograficznych z myślą "a nóż się pomylił".

Moje typy to:
1. Zatopek
2. Bolt
3. Bekele
4. Prefontaine - nawet nie ma medalu olimpijskiego a czym są te rekordy USA bite jak na zawołanie. Pytanie jednak o moje typy i inspiracje więc jest Steve Pre za życiorys, umiłowanie biegania, odwagę i za to co pewnie by zdobył gdyby nie wypadek. Jakoś lubię takich bohaterów tragicznych...
Ja bym do tej listy, słusznej listy, dopisał jeszcze naczelneg. Po prostu, wypada,...
PKO
chiżu
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kouros ląduje na pięcie :bum:
mirek77
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

...
Ja bym do tej listy, słusznej listy, dopisał jeszcze naczelnego. Po prostu, wypada,...
Gdyby tylko zlecił korektę tekstów- jestem za :bleble: .
gocu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PiotrkB pisze: Przeprosiny autora za pomyłkę rzeczywiście są żałosne. Może powinien popełnić harakiri, żeby zyskać w Twoich oczach.
Problem w tym że to nie były przeprosiny. To było coś w rodzaju: "Przepraszam, ale odwal się." Po przeprosinach nie dodajemy już żadnego warunku.
miszel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Powiedz Krzysztof - co w tym dziwnego? Czym tu się jarać, że niby biega maraton w 2:08 i 1.5km w 3:50? powiedz mi co to jest 3:50? Heniu tyłem z zamkniętymi oczyma pobiegłby tyle dziś obudzony w o 2 nocy .
KRZYSIEKBIEGA
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 31.16
Życiówka w maratonie: 2:23;47

Nieprzeczytany post

miszel pisze:Powiedz Krzysztof - co w tym dziwnego? Czym tu się jarać, że niby biega maraton w 2:08 i 1.5km w 3:50? powiedz mi co to jest 3:50? Heniu tyłem z zamkniętymi oczyma pobiegłby tyle dziś obudzony w o 2 nocy .

Czy jesteś tego pewien? tak samo moge powiedzieć dlaczego zawodnicy mający życiówke 3.45 na1500m nie potrafią pobiec chociaż jednego maratonu tak jak Kawauchi?

szedłbym o zakład że gdybyś Heniowi zamknął oczy faktycznie, to nie wiem czy by złamał nawet 4 minuty:)

I patrząc inaczej, Kawauchi wiele zawodników pokona którzy bardzo dużo na długich dystansach startują i na 1500m też by im dołożył, ale nie znam nikogo kto przy tylu startach na krótkich dystansach byłby w stanie pokonać Japończyka w maratonie:)

Zwróć też uwagę że Henryk nie pracuje, jeżdzi na obozy i mało startuje, Japończyk pracuje, nie jeżdzi na obozy i dużo startuje.....

No ale masz prawo mieć swoje zdanie i nie mam zamiaru się sprzeczać
Moim idolem jest Kawauchi i masz prawo mieć też swojego idola
Pozdrawiam serdecznie
Żyje po to, by biegać
witas_piotr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki Tomek za artykuł, a zwłaszcza za docenienie Yiannisa Kourosa.
Dla mnie jest on biegaczem z innej planety.
Jego rekordy w biegu 24h i w Spartathlonie są "lepsze" od najlepszego wyniku innych biegaczy o ok. 10%.
To tak jakby w maratonie drugi wynik w historii był gorszy od rekordu o ok. 12 minut.
KOSMOS !!!
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

radslo1 pisze:A może ktoś z Szanownych Kolegów pochwaliłby się swoimi typami jeśli chodzi o biegaczy, których podziwia zamiast bić pianę nad przecinkiem czy kropką. Owszem może razić literówka ale na litość kto ich nie robi? Mam wrażenie, że jeśli chodzi o tego Autora to pierwsze co robią niektórzy z nas to szukają błędów stylistycznych czy ortograficznych z myślą "a nóż się pomylił".
ludzie, proszę...
http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=183
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ