Forerunner 310 XT - awaryjnosc zegarka vs gwarancja
Witam,
Jest to moj pierwszy post na forum.
Zastanawim sie nad zakupem zegarka Forerunner 310 XT HR. Mam pytanie do uzytkownikow odnosnie jego awaryjnosci.
Znalazlem ow zegarek w US za okolo 400pln taniej nie z w Polsce (jego zakup w US nie jest problemem, znam zasady i co mnei moze spotkac na granicy).
Jest jednak jedna roznica - czas trwania gwarancji ( w US jest to 12 miesiecy, w Polsce nawet do 3 lat ).
Czy warto Forerunner 310 XT kupic taniej i miec o polowe krotsza gwarancje czy wrecz przeciwnie.
Niestety niewiem jak wyglada awaryjnosc tego zegarka o moze sie okazac ze warto dolozyc owe 400pln bo np jakas wada wychodzi zawsze po XX miesiacach.
Mam nadzieje ze napisalem ze zrozumieniem oco mi chodzi.
Piotrek
Jest to moj pierwszy post na forum.
Zastanawim sie nad zakupem zegarka Forerunner 310 XT HR. Mam pytanie do uzytkownikow odnosnie jego awaryjnosci.
Znalazlem ow zegarek w US za okolo 400pln taniej nie z w Polsce (jego zakup w US nie jest problemem, znam zasady i co mnei moze spotkac na granicy).
Jest jednak jedna roznica - czas trwania gwarancji ( w US jest to 12 miesiecy, w Polsce nawet do 3 lat ).
Czy warto Forerunner 310 XT kupic taniej i miec o polowe krotsza gwarancje czy wrecz przeciwnie.
Niestety niewiem jak wyglada awaryjnosc tego zegarka o moze sie okazac ze warto dolozyc owe 400pln bo np jakas wada wychodzi zawsze po XX miesiacach.
Mam nadzieje ze napisalem ze zrozumieniem oco mi chodzi.
Piotrek
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
kup w polsce i będziesz miał spokój. Z garminami róznie bywa.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
niektórym zdarza się wysyłać zegarki garmina na serwis kilka razy w okresie gwarancyjnym, a niektórzy przez cały okres gwarancji tylko biegają, ładują baterię i zgrywają treningi. Nie ma zasady.
To jest tylko urządzenie, które może się popsuć jak każde inne.
To jest tylko urządzenie, które może się popsuć jak każde inne.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Popieram - sam zastanawiałem się nad kupnem 310xt lub 910xt w Stanach lub w Wielkiej Brytanii ale rok gwarancji międzynarodowej vs 3 lata w Polsce (2 lata od Garmina i rok od sklepu) przesądziły.Piechu pisze:kup w polsce i będziesz miał spokój. Z garminami róznie bywa.
Wyobraź sobie że po 14 miesiącach zegarek się psuje, czy wtedy zaoszczędzone 400zł nadal będzie Cię cieszyć? Oczywiście równie dobrze możesz przez 4 lata (i dłużej) używać zegarka bez żadnych problemów (tak jak pewnie większość osób). Ocena ryzyka zależy już od Ciebie.
Nie ukrywam ze i do tych samych wnioskow doszedlem samemu jednak chcialem sie upewnic ( a raczej uspokoic sumienie ).
Znalazlem oferte w Euro RTV AGD :
http://www.euro.com.pl/zegarki-sportowe ... -hrm.bhtml
Chcialem kupic zegarek na raty 0% i czy moze mi ktos napisac czy zegarek z linka powyzej posiada czujnik tetna w zestawie ?
W sklepie internetowym nie wiedza co wchodzi w sklad zestawu (raz mowia ze czujnik jest a raz ze to sam zegarek)
Wiem ze mozna kupic zegarek z 3latnia gwarancja jednak niechce wydawac odrazu ~1200pln na zegarek i jestem swiadomy zakupu.
Znalazlem oferte w Euro RTV AGD :
http://www.euro.com.pl/zegarki-sportowe ... -hrm.bhtml
Chcialem kupic zegarek na raty 0% i czy moze mi ktos napisac czy zegarek z linka powyzej posiada czujnik tetna w zestawie ?
W sklepie internetowym nie wiedza co wchodzi w sklad zestawu (raz mowia ze czujnik jest a raz ze to sam zegarek)

Wiem ze mozna kupic zegarek z 3latnia gwarancja jednak niechce wydawac odrazu ~1200pln na zegarek i jestem swiadomy zakupu.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
oznaczenie HRM sugeruje, że ma pulsometr w zestawie.
Azymut dający 3-letnią gwarancję ma również sprzedaż ratalną ale niestety pewnie nie 0%.
Ja poczatkowo też chciałem kupić na raty w euro bo nie miałem całej kwoty ale pomyślałem i poczekałem. jak już mogłem sobie pozwolić na kupno za gotówkę to skorzystałem własnie z oferty azymutu.
Azymut dający 3-letnią gwarancję ma również sprzedaż ratalną ale niestety pewnie nie 0%.
Ja poczatkowo też chciałem kupić na raty w euro bo nie miałem całej kwoty ale pomyślałem i poczekałem. jak już mogłem sobie pozwolić na kupno za gotówkę to skorzystałem własnie z oferty azymutu.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2013, 14:11 przez Piechu, łącznie zmieniany 2 razy.
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach
www.azymut.waw.pl/sklep/produkt.php?id=1382&idg=68
Tu kupowałem swoje dwa garminy. Trzy lata gwarancji, mają raty.
Tu kupowałem swoje dwa garminy. Trzy lata gwarancji, mają raty.
- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:00
Drogie te zabawki
jak dobrze że nie narzekam na mój smarfon z pulsometrem po blutooth.

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Akurat wyrażenie "zabawka" w kontekście zegarka biegowego to ostatnie słowo jakie przychodzi mi na myślmoonfall84 pisze:Drogie te zabawki

- moonfall84
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 52:00
Bardziej chodziło mi o to, że dla mnie ten sport to zabawa. A aby z niej w pełni korzystać potrzebne są zabawki
Ja lubię analizować swoje treningi.

-
- Zaprawiony W Bojach
Ale poczekajcie z tymi ratami 0 %. To jest bzdura. Kupowałem u nich Laptop, oprocentowanie owszem 0%, ale obowiązkowe ubezpieczenie kredytu, które jest de facto kosztem tego kredytu i wychodzi jak zwykłe raty u innych sprzedawców.
I tam jest gwarancja 24 m-ce. Niech kolega weźmie, jeśli na raty, w azymucie, na jedno wyjdzie, a jest 3 letnia gwarancja.
I tam jest gwarancja 24 m-ce. Niech kolega weźmie, jeśli na raty, w azymucie, na jedno wyjdzie, a jest 3 letnia gwarancja.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
hmmm.. kupowałem kiedyś lampę błyskową w euro na 0% i nie płaciłem nic więcej poza ceną owej lampy więc to chyba nie do końca jest tak jak piszesz. owszem chcieli mi wcisnąć ubezpieczenie ale oczywiście nie skorzystałem z tej opcji. No chyba, że to jest jakaś zmiana w polityce kredytowej, która została wprowadzona niedawno. Albo kwestia indywidualnego podejścia do klienta.
Panowie, niema co kruszyc kopii. Zastanawim sie poprostu nad kupnem i biore pod uwage wszystkie oferty ( nie skreslam zadnej ).
Jestna z opcji zakupu sa raty ale pytanie raczej zadalem oto czy moze ktos przez przypadek kupowal w EuroRTV i wie co ow zestaw zawiera. Infolinia milczy i nie potrafia okreslic co wchodzi w sklad zestawy ( odsylaja do producenta ).
Jestna z opcji zakupu sa raty ale pytanie raczej zadalem oto czy moze ktos przez przypadek kupowal w EuroRTV i wie co ow zestaw zawiera. Infolinia milczy i nie potrafia okreslic co wchodzi w sklad zestawy ( odsylaja do producenta ).