Co polecicie jak alternatywę/uzupełenie żeli w płynie oprócz wody lub/oraz izotoników ?
Nie zależy mi na strzale energetycznym który za 1 km rozbiegam, ale coś z węglami złożonymi coby na więcej starczyło, bez spektakularnego, pierwszego kopa
Jaki napój carbo podczas treningu?
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
- Życiówka w maratonie: brak
Carbo? Na treningu?
W życiu nie czułem potrzeby specjalnego zabierania carbo na trening biegowy, czasem jakiś słodki napój kupuję na rowerze, jak czuję że mnie zgon łapie po kilku godzinach, ale to się bardzo rzadko zdarza. Przy odpowiednim odżywianiu nie ma szans wyczerpać glikogenu nawet na długich rozbieganiach.
Na maratony mtb biorę w bidony dość skoncentrowane carbo, a do bukłaka wodę do popicia, ale to zupełnie inny wysiłek.
W życiu nie czułem potrzeby specjalnego zabierania carbo na trening biegowy, czasem jakiś słodki napój kupuję na rowerze, jak czuję że mnie zgon łapie po kilku godzinach, ale to się bardzo rzadko zdarza. Przy odpowiednim odżywianiu nie ma szans wyczerpać glikogenu nawet na długich rozbieganiach.
Na maratony mtb biorę w bidony dość skoncentrowane carbo, a do bukłaka wodę do popicia, ale to zupełnie inny wysiłek.
The faster you are, the slower life goes by.