Komentarz do artykułu Reebok ATV 19+
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
To już wiem w czym dresy z osiedla będą łazić. Akurat te wszystki Zigtechy były przez nich baaardzo oblegane.
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
- Życiówka w maratonie: brak
Reebok robi udziwnione buty dla różnych dresów czy tam na siłownię albo fitness. I to jest ok, ale dlaczego z uporem maniaka nazywa je butami biegowymi?
Patrząc na te buty nie wiem jak komuś mogło wpaść do głowy że będzie się w nich dobrze biegać w piachu
. Już widzę oczami duszy peleton biegaczy odzianych w te buty na Marathon des Sables
.

Patrząc na te buty nie wiem jak komuś mogło wpaść do głowy że będzie się w nich dobrze biegać w piachu

The faster you are, the slower life goes by.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
A ja mysle, ze to jak najbardziej przemyslana decyzja - tzn. rezygnacja z robienia "normalnych" butow do biegania.radslo1 pisze: To co robi reebok to już nawet przestaje być śmieszne. Wizerunek ta firma wśród braci biegowej ma kiepski i zastanawiam się, kto takie buty jeszcze kupuje, bo na samych "dresach" (bez obrazy) to się zarobić nie da.
Wlascicielem marki Reebok jest Adidas - ktory do biegania produkuje wlasne buty, powaznie inwestuje w ten sport (maratony w Bostonie, Berlinie czy Pekinie - w Polsce W-wa, sponsor Haile Gebrselassie etc.). Bezsensowne wydaje mi budowanie przez nich, "na powaznie" drugiego brandu, ktory moglby nadgryzc ich udzialy w rynku.
Od kilku lat Reebok - mniej wiecej od kupienia przez Niemcow - swoje produkty kieruje zasadniczo do "fitnessu" - nie wiem natomiast, do czego sluza proby udawania, ze jest inaczej. Czy te wydziwiane modele, to jedynie akcja PR, czy faktycznie niezle sie to sprzedaje, jak ktos wspominal w tym watku?
Ja mam spory sentyment do marki - pierwszy maraton przebieglem w reebokowym modelu Aztrek, w drugiej polowie lat 90-tych byly to chyba jedne z lepszych butow do biegania - natomiast teraz, gdy wejdzie sie do sklepu, to jednak ich produkty niespecjalnie zachwycaja.
Sadze ze mogloby to sie zmienic, gdyby Adidas zdecydowal sie na sprzedaz marki, w koncu pozbyl sie juz Salomona, ale nie przypuszczam, aby to sie szybko stalo - zbyt duze ryzyko, zbyt duza rozpoznawalnosc brandu, w koncu kilka lat temu byla to trzecia najwieksza firma sportowa swiata.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
buahahahhahahahahahahahhahhahahhahahah
w myśl zasady:
nie ma co robić lepszych produktów, trzeba znaleźć głupszych klientów.
amen.
w myśl zasady:
nie ma co robić lepszych produktów, trzeba znaleźć głupszych klientów.
amen.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Nie jest chyba powiedziane, ze to maja byc buty do biegania (czy jest) ?
Przecież korki piłkarskie są właściwie podobne, korki maja dawac dobre trzymanie na trawie.
Może sie okazać, ze w naprawdę grząskim terenie sprawują sie swietnie.
Takie wynalazki wygladaja często na pierwszy rzut oka absurdalnie, tak np było z butami Hoka.
A tymczasem Hoka wsród ultrasow są naprawdę cenione, np rekordzista Polski w biegu 24 godzinnym w nich biega i mówi, ze w tym środowisku są bardzo cenione.
Przecież korki piłkarskie są właściwie podobne, korki maja dawac dobre trzymanie na trawie.
Może sie okazać, ze w naprawdę grząskim terenie sprawują sie swietnie.
Takie wynalazki wygladaja często na pierwszy rzut oka absurdalnie, tak np było z butami Hoka.
A tymczasem Hoka wsród ultrasow są naprawdę cenione, np rekordzista Polski w biegu 24 godzinnym w nich biega i mówi, ze w tym środowisku są bardzo cenione.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
Adam, proszę Cię, nie brnij

komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
jest, chociażby w tym filmie na stronie reeboka http://shop.reebok.com/us/content/atvAdam Klein pisze:Nie jest chyba powiedziane, ze to maja byc buty do biegania (czy jest) ?
Go Hard Or Go Home
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Nie to, żebym jakoś tego buta bronił ale to nie jest tak, że on wydaje mi się zupełnie bez sensu (może jest, ale nie wiem tego).
Pytanie do was - czy gdybyście mieli okazję sprawdzenia jak on się sprawuje w terenowych warunkach to nie chcielibyście sprawdzić? Ja bym chciał. Taka zawodowa (czy nie zawodowa) ciekawość. I to mi wystarcza do wstępnej oceny. Są np buty których już na pierwszy rzut oka nie miałbym ochoty przymierzyć, bo nie wydaja mi się ciekawe, nie wydaje mi się, żeby niosły jakieś nowe doświadczenia (tak było np w moim przypadku z Zigtech). Ale te chętnie bym założył.
Pytanie do was - czy gdybyście mieli okazję sprawdzenia jak on się sprawuje w terenowych warunkach to nie chcielibyście sprawdzić? Ja bym chciał. Taka zawodowa (czy nie zawodowa) ciekawość. I to mi wystarcza do wstępnej oceny. Są np buty których już na pierwszy rzut oka nie miałbym ochoty przymierzyć, bo nie wydaja mi się ciekawe, nie wydaje mi się, żeby niosły jakieś nowe doświadczenia (tak było np w moim przypadku z Zigtech). Ale te chętnie bym założył.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
to będziesz jak Rampage Jackson:
http://www.youtube.com/watch?v=uObLq4JcH7w
http://www.youtube.com/watch?v=uObLq4JcH7w
Go Hard Or Go Home
-
- Zaprawiony W Bojach
JA jestem bardzo ciekaw, i jak zobacze je w sklepie (co pewnie bedzie trudne) to moze przymierze, ale jestem dosc sceptyczny co do ich zastosowania biegowego w terenie. Szyszki i kamienie pewnie beda pieknie wciskac sie miedzy te wypustki, do tego ciekawe czy na nieco twardszej nawierzchni but bedzie stabilny. Do tego te wypustki sa bardzo grube i nie sadze zeby w normalnym terenie sie wgryzaly w ziemie. Kolki w butach pilkarskich sa dosc waskie i ostre wiec dosc dobrze wbijaja sie w ziemie, choc na rozne plyty sa rozne kolki. Moga sie sprawdzic w piachu czy sypkim glebokim sniegu, ewentualnie totalnym super miekkim i grzaskim blocie ale to raczej sporadyczny teren w ktorym sie biega.
-
- Zaprawiony W Bojach
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:30
- Życiówka w maratonie: 2:27:16
od butów piłkarskich różni je pewnie dobra amortyzacja poszczególnych korków. Jeśli amortyzajca jest dobra, to być może jest to super uniwersalny but. Wygodny na suchym asfalcie i super przyczepny w terenie... Chętnie bym go wypróbował 
Widać, że Adidas szuka nowych rozwiązań nie nadszarpując swojej głównej marki biegowej.

Widać, że Adidas szuka nowych rozwiązań nie nadszarpując swojej głównej marki biegowej.
#WrocławskieIten
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
HM: 1:11:11
M: 2:27:16
-
- Zaprawiony W Bojach
Skoro R. chwalił się, że zigzaki wymyślił "inżynier z NASA" to teraz powinni być konsekwentni i ogłosić, że te cacka stworzył technik z Pixara 

"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ale to ten sam gość.