Rozmiarówka Asics
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mam pytanie do bardziej doświadczonych.
Czy każdy model firmy Asics będzie miał taką samą rozmiarówkę?
Obecnie biegam w Gel Enduro rozm. 44,5 i są idealne.
Chciałbym kupić Gel Pulse i tutaj pojawia się pytanie czy mogę kupić w ciemno taki sam rozmiar przez Internet?
Czy jednak lepiej byłoby przymierzyć, gdyż rozmiary mogą się różnić?
Chciałbym kupić Gel Pulse i tutaj pojawia się pytanie czy mogę kupić w ciemno taki sam rozmiar przez Internet?
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:39:59
- Życiówka w maratonie: 3:28:43
Mam Gel Pulsy, niedawno kupowałem drugie Asicsy, inny model - trailowy, rozmiar idealnie ten sam 
Patrz po długości wkładki, ale moim zdaniem jeden producent to jedna rozmiarówka

Patrz po długości wkładki, ale moim zdaniem jeden producent to jedna rozmiarówka
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:42
Rozmiar Asicsów jest totalnie ujednolicony. Nie będziesz miał problemu z rozmiarem. Moim zdaniem buty biegowe jednak zawsze jest najlepiej najpierw zmierzyć czy Ci będą pasowały do biegania - w sensie komfortu i wygody.
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
Nie do końca jest ujednolicony. Mam Volty 33 (45), Gel Enduro (46) i Lahar 3 GTX (47) - wszystkie jak na miarę uszyte 
W przypadku Laharów to zapewne kwestia gore-texu, przez co but, nominalnie mi podchodzący, był zbyt ciasny.

W przypadku Laharów to zapewne kwestia gore-texu, przez co but, nominalnie mi podchodzący, był zbyt ciasny.
- zeli
- Zaprawiony W Bojach
mam dokładnie taki sam rozmiar butów co Ty. od kilku lat kupuję buty wyłącznie przez internet. zabiegałem już ok. 20 par asicsów, różnych modeli, wszystkie na mnie pasowały.Karyon pisze:Mam pytanie do bardziej doświadczonych.
kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym
-
- Zaprawiony W Bojach
Rozmiar czy długość wkładki to jedno, ale czy wszystkie modele/serie (nieraz o różnych przecież przeznaczeniach) robione są na takim samym kopycie? Jeśli nie, to dopasowanie i odczucia mogą być chyba potencjalnie różne? Ciekawym tych wrażeń - czy kupiłeś w miejscu, gdzie możesz zwrócić? 

-
- Rozgrzewający Się
Właśnie wróciłem z 3 treningu w nowych butach. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Buty leżą idealnie.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc.
@hassy, z tego co wiem to nie istnieją sklepy w których można zwrócić towar, kiedy był on już używany.
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc.
@hassy, z tego co wiem to nie istnieją sklepy w których można zwrócić towar, kiedy był on już używany.