Redukcja do oceny+bieganie,domator

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
SwIaDeK
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ok,zupa będzie, co tydzień inna.Tylko nie wiem jak wyliczyć z niej białko,węglę,tłuszcze i KCAL.Powiedzmy,że będę jadł 100ml zupy.A reszta diety jest ok??Bo od pon startuje z dietą.Pozdrawiam.
PKO
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

SwIaDeK pisze:Ok,zupa będzie, co tydzień inna.Tylko nie wiem jak wyliczyć z niej białko,węglę,tłuszcze i KCAL

A co w tym trudnego? Przy założeniu, że sam ją gotujesz wiesz ile wszystkiego ma każdy składnik który dodajesz :) Sumujesz na koniec wszystko co dodałeś i wiesz ile kcal ma cała zupa. Znasz też wagę tego co ugotowałeś. Więc przeliczasz sobie na 100g i masz "jak na etykiecie" :)
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

SwIaDeK pisze:Ok,zupa będzie, co tydzień inna.Tylko nie wiem jak wyliczyć z niej białko,węglę,tłuszcze i KCAL.Powiedzmy,że będę jadł 100ml zupy.A reszta diety jest ok??Bo od pon startuje z dietą.Pozdrawiam.

A Tobie to się wydaje OK, że cały dzień będziesz siedział nad zegarkiem jak sęp nad padliną i pilnował kiedy zjeść 2 kostki czekolady, kiedy jabłko i kiedy 100ml zupy?
8 wyszczególnionych posiłków??
Kto to wymyślił te 100 ml zupy?- przecież to jest niecałe pół szklanki?! Co to niby ma dać komu, przecież to jest jakaś homeopatyczna ilość która nie wpłynie nijak na nic. Jak to ugotować, przecież szkoda garnka brudzić, czasu marnować (i jeszcze codziennie inna ta 100mlilitrowa zupa niby - Jezu dopomóż :hahaha: )już lepiej na surowo połknąć półprodukty na nią.

Ja nie wiem, dla mnie to jest dieta dla osoby która nie uczy się, nie pracuje,nie ma nijakiego zajęcia cały boży dzień i nie ma życia osobistego ani towarzyskiego tylko jedyne co ma do roboty, to siedzieć i się przejmować swoją dietą i odliczać na palcach pompki, zwisy i proporcje BTW w najmniejszym kęsie.
To nie jest OK, to jest prosta droga do ostrego ED.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ