GEL-EXCEL 33 2 – już w Polsce - kilka pytań

Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a nie jest?
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
PKO
Jurek z Lasu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cóż ... nie będę dalej drążył tematu ... chociaż w sumie mieliśmy z Moimi przedmówcami niezłą zabawę; Yacool przyszedł i brutalnie rozwalił Nam piaskownicę a zabawki pozabierał. Jego wnioski są oczywiste i się pod nimi podpisuję.
Awatar użytkownika
STI
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nazwa użytkownika pisze:Oczywiście, mam nadzieję, że wszyscy pamiętają o jednym założeniu wyjściowym do dyskusji: BIEGANIE NIE JEST NATURALNE. (...)
Przed i po każdym treningu odnoszę dokładnie takie samo wrażenie.
A wracając do wątku: komedia z FluidAxis przednia.
Żeby biegać, trzeba biegać.
hassy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mnie najbardziej przetoczyło z kanapy na podłogę to zdanie, a zwłaszcza jego ostatni człon: "Osiągniecie tego efektu było możliwe, dzięki wykorzystaniu bardziej innowacyjnego rozwiązania FluidAxis, która pozwala stopie błyskawicznie dostosować się do naturalnego ruchu."
Rozumiem, że naturalny ruch jest przywilejem i właściwością tegoż super-buta, a nasze żałosne sztuczne pokraczne nienadążające stopy mogą wreszcie prawie natychmiastowo nadążyć i prężyć w zachwycie swe wspomagane łuki.

Dopisek dnia następnego:
Jak to łatwo ulec urokowi szybkiego sarkazmu w oparciu o zniekształcone informacje. W artykule pana Adama Kleina dot. spotkania w Berlinie czytam bowiem oryginalne cytowanie ww. zdania, które mnie wczoraj przetoczyło. Jego ostatni fragment brzmi:
".... allowing every part of the shoe to adapt to your foot’s natural movement.”

Czyli sytuacja jest odwrotna niż w tłumaczeniu polskim (czyje ono jest?). W oryginale to nie stopa adaptuje się do naturalnego ruchu buta tylko but do naturalnego ruchu stopy. Czyli już znacznie lepiej - choć i tak to dla mnie marketingowa kwiecistość stylu. Ważniejsze są dla mnie osobiste odczucia pana Adama, który fizycznie i realnie w nich biegał.
Ostatnio zmieniony 11 gru 2012, 11:07 przez hassy, łącznie zmieniany 1 raz.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ