Merrell Bare Access
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć wszystkim. Mam pytanko, dzisiaj byłem w sklepie Merrella i miałem okazję przymierzyć sobie właśnie model Bare Access oraz Road Glove, Trail Glove, Sonic Glove. Te 3 ostatnie to mają mega cienką podeszwę, właściwie tylko guma. Ale moje pytanie brzmi czy ktoś miał kontakt z Bare Access? Są dużo bardziej miększe od tej reszty co wymieniłem? Dopiero zaczynam zabawę z minimalizmem i szukam pierwszego dla siebie buta z tego typu.
Dodam, też że biegam po kostkach i drogach twardych głównie - mając na nodze Road Glove wyobraziłem sobie siebie jak w nich biegnę po asfalcie - AŁA MOJE STOPY! Zdecydowanie za twarde.
Dodam, też że biegam po kostkach i drogach twardych głównie - mając na nodze Road Glove wyobraziłem sobie siebie jak w nich biegnę po asfalcie - AŁA MOJE STOPY! Zdecydowanie za twarde.
-
- Zaprawiony W Bojach
no skoro j przymierzałeś to chyba czułeś różnicę?
dla mnie jest niewielka.
dla mnie jest niewielka.
-
- Dyskutant
No tak ale co innego to jest mieć tylko na nodze, a co innego poczuć ta różnicę w biegu - tak mi się wydaję.
Ale skoro mówisz, że niewielka to chyba pójdę w inną stronę a mianowicie dwie opcje:
Skechers go run
Kalenji Eliofeet
Tylko nie wiem czy ta 2 opcja nie będzie trochę za bardzo zabudowana.
Ale skoro mówisz, że niewielka to chyba pójdę w inną stronę a mianowicie dwie opcje:
Skechers go run
Kalenji Eliofeet
Tylko nie wiem czy ta 2 opcja nie będzie trochę za bardzo zabudowana.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
no co innego.OLE12345 pisze: co innego poczuć ta różnicę w biegu.
tyle że to trzeba pobiegać, a nie wyobrażać sobie bieganie
to już lepiej zenki.Kalenji Eliofeet
dobrze zrobione zenki to genialne buty, żaden tam erzac
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Dyskutant
Yacool doradził by tylko sciągnąć gumę z podeszwy z Zenków i to wystarczy. To wyjdzie coś podobnego do Eliofeetów. Nie wiem co Wam się w nich nie podoba, da radę mi wyjaśnić?:)
Ja jednak wolałbym ściąć trochę tej pianki z pięty by wysżło coś z mniejszym dropem ale żeby też zostało tej pianki pod nogą, bo na takie Road GLove napewno nie jestem gotowy.
Ja jednak wolałbym ściąć trochę tej pianki z pięty by wysżło coś z mniejszym dropem ale żeby też zostało tej pianki pod nogą, bo na takie Road GLove napewno nie jestem gotowy.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
toż pisano ci że są sztywniejsze.OLE12345 pisze:Nie wiem co Wam się w nich nie podoba,
ja co prawda nie miałem ich na nogach, ale to widać już po samym macaniu.
zenki są elastyczniejsze, miększe, mają lepsze czucie nawierzchni i jednocześnie zostawiają stopie więcej swobody (zwróć uwagę na fazowanie podeszwy i wycinanie zapiętka)
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Dyskutant
Ok czyli da radę wydziergać Ekideny tak by ściąć podeszwę tzn piętę i zostawić z co najmniej 10 mm pianki pod stopą. Tylko czy ja będę to umiał zrobić. Bo nawet czytając instrukcję to trudne zadanie a nie chce ich zepsuć. Słuchajcie a Skechers go Run się nada?Elastico to one są...A musi być coś ze sklepu(internet) bo mam to dostać pod choinkę:)Więc dzierganie Zenków to sam ewentualnie Ekideny kupie:)
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
A NB na szosę jak?
Co do Skechersów go run to nie są 0 dropy. Mają spadek 3 mm i wyraźnie początkujący czuje wiecej pianki pod sródstopiem. Potem już nie przeszkadza.
Co do Skechersów go run to nie są 0 dropy. Mają spadek 3 mm i wyraźnie początkujący czuje wiecej pianki pod sródstopiem. Potem już nie przeszkadza.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
-
- Dyskutant
Mówisz o Minimus Road 00?Mało kurcze tej pianki...Mocno twarde, dla mnie aż za bardzo...A biegasz w tych Skechers?To nic że 3 mm drop, mi chodzi o to by nie przeszkadzały w szlifowaniu techniki i dawały pewną ochronę.