Szerokie stopy
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
mój problem polega na tym ,że mam dość szeroką stopę i większość butów mnie obciera. Kupując buty do używania na co dzień wybieram skórzane i oddaje do rozbicia,wtedy jest Ok.
Możecie polecić jakieś szerokie lub skórzane buty tak do 200zł ? Kalenji odpadają ponieważ nie mają w rozmiarach połówek.
Pozdrawiam.
mój problem polega na tym ,że mam dość szeroką stopę i większość butów mnie obciera. Kupując buty do używania na co dzień wybieram skórzane i oddaje do rozbicia,wtedy jest Ok.
Możecie polecić jakieś szerokie lub skórzane buty tak do 200zł ? Kalenji odpadają ponieważ nie mają w rozmiarach połówek.
Pozdrawiam.
-
- Zaprawiony W Bojach
Niewiele napisałeś odnośnie tego czy mają to być buty do biegania, treningowe, startowe, jakie dystanse biegasz, waga itp???
Ze swojej strony mogę polecić treningowo startowe Brooks Launch, są na szeroką stopę dla neutrali. Tylko na co dzień to mogą nie pasować bo mają oczojebne kolory
, ale do biegania w sam raz.
Ze swojej strony mogę polecić treningowo startowe Brooks Launch, są na szeroką stopę dla neutrali. Tylko na co dzień to mogą nie pasować bo mają oczojebne kolory

-
- Zaprawiony W Bojach
Mam też Zigtechy, przebieg ok 400km, są węższe niż Launche. Na tyle wąskie i stabilne, że czasami biegam w nich po lesie i w mało wymagającym terenie. Ogólnie dobre buty, tylko podeszwa denerwuje bo zbiera wszyskie kamienie i szyszki po drodze, także bardziej na asfalt.
-
- Zaprawiony W Bojach
Mam Zigtechy model Zigfly. Biegacze mają o nich średnią opinie ale mi bardzo podeszły jako treningówki do tłuczenia kilometrów za przystępne pieniądze (teraz kosztują niecałe 200zł), w sumie to najczęściej właśnie w nich biegam. Chociaż na zime przerzucam się na speedcrossy 3 bo Zigy mają siateczke, wentylacja stopy idealna ale przy -15stC i śniegu może być dyskomfort.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Spróbuj NB, robią różną rozmiarówkę jeśli chodzi o szerokość praktycznie dla każdego modelu. Jednak aby takie kupić najlepiej udać się do typowego sklepu dla biegacza i tam zamówia dla Ciebie taki but. Przymierzałem też kiedyś Saucony i są dość szerokie.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Jeśli chodzi o szerokie buty dla stopy neutralnej to przyjrzyj się dla Brooks Ghost. To chyba najszersze buty jakie kupiłem do biegania.