problem z kolanem

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

witam
mam problem z prawym kolanem..sprawa wygląda tego typu jak np.siedzę sobie z 30 minut i chce wstać to nie mogę wyprostować nogi nawet napiąć (od czasu do czasu ból..) .. ciągnę ta noge..i musze okolo 10 minut czekac az normalnie moge funkcjonować..
PKO
s0wa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Do ortopedy. Nikt tutaj Ci nie wywróży diagnozy a szczególnie że nikt nie wie czy miałeś jakieś urazy, czy kolano strzela itp. Może łąkotka od urazu Ci blokuje kolano ale najlepiej do ortopedy.
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a zna ktos dobrego ortopede???okolice poznania lub poznań???
Awatar użytkownika
P@weł
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niestety, taj jak Ty jestem zainteresowany dobrym ortopedą w Poznaniu...Póki co wygooglowałem taką garść informacji: dobry ortopeda. Czy ktoś miał osobiste doświadczenia z którymkolwiek z wymienianych lekarzy?
Wczoraj,u mojego rodzinnego, rozmawiałem ze starszą kobietą, która bardzo chwaliła sobie dr Nowaka ze sportowej (prywatnej) kliniki Dynasplint..Chwaliła ich też za drobiazgowość, podejście do pacjenta, no i efekty (wcześniej państwowy lekarz kazał jej w wieku 80 lat zrzucić 30kg, a wtedy stopa przestanie boleć..- kawalarz ;) )
P@weł...

Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu :)

Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte

Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a stosuje ktos 4flex???moze to by pomoglo..na moje kolano...

jakie stosujecie produkty??
s0wa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

jarekwronki pisze:a stosuje ktos 4flex???moze to by pomoglo..na moje kolano...

jakie stosujecie produkty??
Lepiej jednak pójść bo blokowanie się kolana jest już poważniejszą sprawą. Ja też nie idę nie idę i potem leczyłem ( leczę do teraz) przez rok.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jarekwronki pisze:witam
mam problem z prawym kolanem..sprawa wygląda tego typu jak np.siedzę sobie z 30 minut i chce wstać to nie mogę wyprostować nogi nawet napiąć (od czasu do czasu ból..) .. ciągnę ta noge..i musze okolo 10 minut czekac az normalnie moge funkcjonować..

Ja w okresie jesienno - zimowym praktycznie rok w rok mam ten sam problem. W tym roku pierwszą fazę (około 1-2 tyg) już miałem. Teraz odpuściło, ale wiem, że do wiosny jeszcze na pewno powróci. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale problem ten mam każdego roku od co najmniej 7-8 lat. Byłem nawet z tym u ortopedy. Nakazał kupić jakieś zastrzyki. Przyjmowałem je przez dłuższy okres i poza stratą czasu i pieniędzy żadnych zmian nie było :)
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jak narazie ból minał ale mam problem z łydkami.. :( przez prawie caly czas biegałem w lesie a wiadomo ze tam jest miękkie podłoże od tygodnia zaczelem biegac po miescie i po asfalcie.. i zaczely sie problemy..nawet 5 km nie moge pobiec..łydki zaczynaja sie twrade robic.. jakby sie skurczyły...
zdaje mi sie ale problem jest taki ze nogi byly przyzwyczajone do miekkiego podloza..i jak czlowiek postawial noge to ziema ammortyzowala a asfalt nie.. ale moge sie mylic..

kiedys mialem tez taka sytuacje i dalem sobie spokoj na tydzien i mineło..zobaczymy jak bedzie..a wy co sadzicie o tym?? biegam w obuwiu KALENJI EKIDEN 75
Maryn
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44 min

Nieprzeczytany post

Jeśli potrzebujesz dobrego specjalistę od kolan w Poznaniu to polecam dr.n. med. Marcin Sergiew.
Jeden z lepszych specjalistów w Polsce.

U mnie przeprowadził rekonstrukcję ACL, polecam.

Przyjmuje w Medical Prestige
http://www.medicalprestige.com/pl/about ... yczny.html
jarekwronki
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

dzieki za dane..napewno skorzystam tylko teraz mysle co z tymi łydkami..
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ