Witam. Jest to mój pierwszy post, wiec proszę o wyrozumiałość. Dzisiaj byłem z tym problemem u ortopedy, ale mnie wywalił ponieważ nie posiadałem skierowania wiec skierowałem się do was.
Od zawsze lubiłem biegać lecz po dłuższym dystansie odczuwałem straszny ból (kolenie) śródstopia. Z tego względu musiałem zakończyć moje treningi. Teraz trenuje kick-boxing i już podczas rozgrzewki ból jest straszny do zniesienia. Nie posiadam płaskostopi. Ból pojawia się tylko w prawej stopie nie zależnie od obuwia. Mam nadzieje że w miarę dobrze naświetliłem mój problem. Mam nadzieję ze ktoś mi tutaj pomoże.
Ból śródstopia
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
witam,
proszę się bardzo nie sugerować moja wypowiedzią i faktycznie iść czym prędzej po skierowanie i do ortopedy, ale pół roku temu miałam ten sam problem- ból śródstopia podczas ćwiczeń (biegam i trenuję szermierkę) który przemijał tuz po treningach i okazało się,że to złamanie powolne, czyli złamanie wywołane sumowaniem się mikro urazów. dopiero trzeci ortopeda mi to dobrze zdiagnozował bo często te złamania są niewidoczne na zdjęciach rtg i ból mija na kilka dni i powraca, koniecznie idx do lekarza!
proszę się bardzo nie sugerować moja wypowiedzią i faktycznie iść czym prędzej po skierowanie i do ortopedy, ale pół roku temu miałam ten sam problem- ból śródstopia podczas ćwiczeń (biegam i trenuję szermierkę) który przemijał tuz po treningach i okazało się,że to złamanie powolne, czyli złamanie wywołane sumowaniem się mikro urazów. dopiero trzeci ortopeda mi to dobrze zdiagnozował bo często te złamania są niewidoczne na zdjęciach rtg i ból mija na kilka dni i powraca, koniecznie idx do lekarza!