jaki pulsometr w kwocie do 600zł????
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
witam,
Rozglądam się za pulsometrem. Poszukuje pulsometra w kwocie do 600zł. Biore pod uwagę firmy Timex, Polar i ostatecznie Garmin. Jest tego tyle że nie wiadomo co wybrać. Wiadomo zależy mi na czymś dobry na czymś co ktoś już używa i chodzi niezawodnie. Pasuje by pulsometr miał funkcje timera i interwała to napewno i by wyświetlacz był w miare czytelny i na którym żeby były wszelkie potrzebne funkcje przy bieganiu. Nie chce by podczas biegu trzeba było przeskakiwać między funkcjami by widzieć czas czy puls.
pozdrawiam.
Rozglądam się za pulsometrem. Poszukuje pulsometra w kwocie do 600zł. Biore pod uwagę firmy Timex, Polar i ostatecznie Garmin. Jest tego tyle że nie wiadomo co wybrać. Wiadomo zależy mi na czymś dobry na czymś co ktoś już używa i chodzi niezawodnie. Pasuje by pulsometr miał funkcje timera i interwała to napewno i by wyświetlacz był w miare czytelny i na którym żeby były wszelkie potrzebne funkcje przy bieganiu. Nie chce by podczas biegu trzeba było przeskakiwać między funkcjami by widzieć czas czy puls.
pozdrawiam.
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <40
- Życiówka w maratonie: 3:27
sa dostepne w tej kwocie dwa garmin 305 i 405,,pozdrawiam
- herson
- Zaprawiony W Bojach
oj jeszcze kilka się znajdziekrasnoludek6 pisze:sa dostepne w tej kwocie dwa garmin 305 i 405,,pozdrawiam
FR10, 60-tka, 70-tka czy 110-tka - wszystkie można kupić do 600zł, zależy tylko czego oczekuje potencjalny nabywca, bo jeżeli sam nie za bardzo wie, trudno się zdecydować
- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
tak oczywiscie ,ale mowie tylko o tych ktore znam i uzywalem-sorki za niedokladnosc 

- piotrekzkrakowa
- Wyga
Obawiam się, że jeśli ma mieć "interwała" to nie zmieścisz się w tej kwocie 

-
- Stary Wyga
FR 60 ma interwała na czas, na odległość - tylko taki prosty np. 1,5 km/0,5 km albo 5 min/2 min i ilość powtórzeń, opcjonalnie rozgrzewka przed i schłodzenie po. Jakiejś piramidy 400 m, 600m, 800m, 600m, 400m z odpoczynkami nie zrobisz.
Poza tym na jednej stronie możesz ustawić do 3 liniz danymi w pełni definiowanych (wybierasz co ci pasuje z menu) co ma być i gdzie ma być, środkowy wiersz jest większy. Stron można ustawić chyba maksymalnie 5 i ma auto scrolla czyli sam przwija pomiędzy stronami, i jeszcze można ustawić szybkość przwijania - normalnie kosmos
Jakbyś chciał kiedyś pojeździć na rowerze to działa z garminem GSC 10 i też można rejestrować dane z treningów.
Jeszcze do tego jest wodoszczelny czyli międzyczasy na basenie też możesz połapać.
W tej cenie takiej funkcjonalności chyba nie znajdziesz ale może tylko mi się wydaje.
Koniec tego chwalenia bo zaraz mi ktoś zarzuci, że dla garmina pracuję.
Poza tym na jednej stronie możesz ustawić do 3 liniz danymi w pełni definiowanych (wybierasz co ci pasuje z menu) co ma być i gdzie ma być, środkowy wiersz jest większy. Stron można ustawić chyba maksymalnie 5 i ma auto scrolla czyli sam przwija pomiędzy stronami, i jeszcze można ustawić szybkość przwijania - normalnie kosmos

Jakbyś chciał kiedyś pojeździć na rowerze to działa z garminem GSC 10 i też można rejestrować dane z treningów.
Jeszcze do tego jest wodoszczelny czyli międzyczasy na basenie też możesz połapać.
W tej cenie takiej funkcjonalności chyba nie znajdziesz ale może tylko mi się wydaje.
Koniec tego chwalenia bo zaraz mi ktoś zarzuci, że dla garmina pracuję.

- krasnoludek6
- Zaprawiony W Bojach
w garminie 305 jest opcja napisania treningu wiec zrobisz wszystko nawet piramidy ,co tylko chcesz tylko trzeba poswiecic 5 minut czasu i juz po problemie
- herson
- Zaprawiony W Bojach
no proszę Cie..... interwały, dużo bardziej rozbudowane, mają już nawet Timexy "zegarki sportowe"piotrekzkrakowa pisze:Obawiam się, że jeśli ma mieć "interwała" to nie zmieścisz się w tej kwocie
- piotrekzkrakowa
- Wyga
No proszę Cię ... interwały, interwał - tak. "Interwała" - niestety - za żadną kasę.herson pisze:no proszę Cie..... interwały, dużo bardziej rozbudowane, mają już nawet Timexy "zegarki sportowe"piotrekzkrakowa pisze:Obawiam się, że jeśli ma mieć "interwała" to nie zmieścisz się w tej kwocie

-
- Stary Wyga
A kupiłbyś Timexaherson pisze:no proszę Cie..... interwały, dużo bardziej rozbudowane, mają już nawet Timexy "zegarki sportowe"piotrekzkrakowa pisze:Obawiam się, że jeśli ma mieć "interwała" to nie zmieścisz się w tej kwocie

-
- Rozgrzewający Się
a co myślicie o Ironman® Target Trainer + Monitor Pracy Serca ?????
http://www.timex.pl/produkt.aspx?productID=5780
według opisu ma mniej wiecej to co trzeba.
pozdrawiam
http://www.timex.pl/produkt.aspx?productID=5780
według opisu ma mniej wiecej to co trzeba.
pozdrawiam
- herson
- Zaprawiony W Bojach
A co jest złego w Timexie? Sam zaczynałem od prostego Ironman Triathlon T5E231, wybierając właśnie z uwagi na możliwość dowolnego modyfikowania interwałów, które to de facto i dodatkowo, są dużo lepiej słyszalne od tych z Garmina.boodzik pisze:A kupiłbyś Timexaherson pisze:no proszę Cie..... interwały, dużo bardziej rozbudowane, mają już nawet Timexy "zegarki sportowe"piotrekzkrakowa pisze:Obawiam się, że jeśli ma mieć "interwała" to nie zmieścisz się w tej kwocie
Oczywiście to zwykły zegarek sportowy, Timex ma również świetne i bardzo rozbudowane pulsometry, więc gdybym teraz wybierał, na pewno wziąłbym je pod uwagę.
-
- Stary Wyga
herson, ja tylko zapytałem i nie twierdzę, że jest zły. Nie mogę tak twierdzić bo nigdy Timexa nie miałem to i pytam o zdanie innych.
Interesowałem się Timex Run Trainerem - masa fajnych funkcji, wszystko czego mi potrzeba, cena ok, odpadł z dwóch małych powodów, które dla mnie się liczyły.
Na razie ciągle zostaję przy FR60 i czekam co producenci będą wprowadzać.
Interesowałem się Timex Run Trainerem - masa fajnych funkcji, wszystko czego mi potrzeba, cena ok, odpadł z dwóch małych powodów, które dla mnie się liczyły.
Na razie ciągle zostaję przy FR60 i czekam co producenci będą wprowadzać.
-
- Wyga
Tez szukam dla siebie pulsometru i najtanszy z duza ilością opcji w tej kwocie jest Timex Ironman Global Trainer. Do kupienia za około 550 pln z wysylka z USA na ebayu.