Szukam bielizny termoaktywnej

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.

Jak w temacie.
Musi ona spełniać poniższe kryteria:

- musi przylegać i opinać ciało
- wskazana byłaby chociaż mała stójka dla koszulki (długi rękaw)
- musi jak najdłuzej utrzymywać świeżość
- fajnie by było gdyby była przez kogoś organoleptycznie przebadana
- cena nie może zabijać

dół*
bokserki ewentualnie kalesony

Wstępnie brałem pod uwagę Stoor'a ale oglądałem zdjęcia na ich stronie i koszulki są dość duże i wiszą na fotografowanym modelu (chyba, że model jest jakimś karłem)

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
PKO
Awatar użytkownika
dammy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Polecam bieliznę Brubeck. Od kilku sezonów jestem ich użytkownikiem i chwalę sobie - zarówno w zimie jako prawdziwa bielizna, tzw. pierwsza warstwa, jak i w lecie jako doskonałe uzupełnienie letniej garderoby. Dobrze skrojone, tkanina dobrze oddycha, nie krępuje ruchów - innymi słowy, druga skóra. Szczerze polecam. Do tej pory się nie zawiodłem. No i jest to polski produkt. W każdym razie, warte rozważenia. Wystarczy wygooglować lub znaleźć coś ciekawego na allegro. Asortyment jest na tyle szeroki że można coś dla siebie wybrać.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

o Brubecku czytałem - bardzo chwalona. Ale ludki narzekają na romiarówkę (przykrótkie rękawy) no i brak jest stójki. Jakiej wersji używasz - dry czy fit? I jak spisuje się w bardzo niskich temperaturach i czy mocno opina?
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
dammy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Używam bluz dry z długimi i krótkimi rękawami, długich spodni dry oraz połówek fit. Poza tym skarpetki (stopki) do biegania są super i świetnie dopasowują się zarówno do buta jak i stopy. Biegłem w tym niejedne zawody i trening i było super. Opinanie jest ok, materiał przyjemny w dotyku i daje komfortowe odczucia podczas ruchu - oczywiście po przełamaniu pierwszych lodów dla kogoś nieprzyzwyczajonego. W zimie spisuje się bardzo dobrze zarówno w mrozie jak i zimnie jako pierwsza warstwa ubrania (czasami w przypadku spodni jako jedyna również). Ale, zaznaczam, jest to tylko moje skromne zdanie. Każdy musi tak naprawdę przetestować wszystko sam. W każdym razie warto spróbować. Ja zaczynałem na wiosnę od spodenek 1/2 i bluzy z krótkimi ręk. i potem stopniowo dokupowałem pozostałe części.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a jak zachowuje formę po praniach? nie rozciąga się, nie mechaci?
Awatar użytkownika
dammy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przestrzegając temperatury (30st) oraz zawsze piorąc na lewej stronie nie zauważyłem żadnych zmian ani w strukturze tkaniny ani w rozmiarze (nie rozciąga się). Jedyną rzeczą jest to, że jest to tkanina mimo wszystko dosyć delikatna i na przykład używanie np. pasa z bidonem na picie powodowało zmechacenie materiału w miejscu gdzie pas ocierał o tkaninę, szczególnie jeżeli brzeg pasa nie był idealnie równy/gładki. Muszę jednak stwierdzić, że takie negatywne oddziaływanie pasa na odzież (tkanina techniczna) występowało również w przypadku innych producentów niekoniecznie samej bielizny termoaktywnej, ale ogólnie sportowej (j.w.).
Na duże mrozy polecam komplet bielizny z domieszką wełny, ale uprzedzam, że jest to już sprzęt na bieganie w naprawdę mroźnej pogodzie.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dzięki za informacje i pozdrawiam Rzeszów, na święta będę w stolicy podkarpacia:)

Będę wdzięczny za kolejne opinie i polecenia zgodnie z moimi wymaganiami :)
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Jak ze stójką to Nike Combat dostępne np. TU, a jak jesteś bardzo szczupły to też Adidas Techfit (mocniej ściska niż Nike). Piszę tu o podstawowych modelach, bo tych droższych nie mam.
Co do Brubecka jest jednak może mniej rozciągliwy od wyżej wymienionych ale zasadniczo lepszy gatunkowo i chyba tańszy. W podobnym gatunku jak Brubecka są rzeczy np. Asicsa ale ich cena jest 2-3x wyższa niż Brubecka. Co do Stoora, to ma najlepszy stosunek jakość/cena... osobiście polecam.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niestety póki co szczypiorem nie jestem więc mega małe i obcisłe rzeczy odpadają :) Co do Stoora to, jak pisałem wcześniej, bardzo się nim interesowałem ale fotki na ich stronie mnie trochę zniechęcają. Te koszulki wiszą na modelu. A w bieliźnie termo chodzi chyba o to, żeby jednak jak najbardziej opinała ciało bo tylko wtedy w 100% spełnia swoją funkcję. Ta koszulka NIke wygląda całkiem fajnie.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

To zależy który model. Ja mam dwie z długim rękawem w rozmiarze XL bo mimo nikczemnego wzrostu (172-173 cm) to mam w klatce ok. 106-108 cm (nie nie jestem napakowany, ot tak natura dała). Jedna koszulka jest dopasowana, a druga jest lekko luźna. Ale jak kupisz przez internet to oni przyjmują zwroty i wymieniają rozmiary. Ja wymieniałem kiedyś bokserki. Ze względu na cenę warto spróbować.
Ich bokserki 2 pary za ok. 25 zł nie są może rewelacyjne ale funkcjonalnie są ok. ale też trzeba dobrze dobrać rozmiar.

Natomiast jak stać cię na droższy produkt to polecam tę koszulkę Nike z linku wyżej (może na allegro można ją kupić trochę taniej). Tak samo bokserki Nike Combat Core są ok.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

co do Stoora to widzę, że podają adres sklepu w Poznaniu gdzie można kupić ich produkty. Jeśli znajdę czas to podjadę i przymierzę. Chciałbym uniknąć wymiany i odsyłania (tego nie lubię w kupowaniu ciuchów przez internet) Dodatkowo na stronie nie podają wymiarów dla rozmiarówki S a ja czasami mieszczę się w rozmiar S a czasami w M więc koniecznie muszę przymierzać. Z kolei linię Pro Athlet rozpoczynają dopiero od M.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ