Buty do startów w przełajach

jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:42
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Poszukuję butów do startów przełajowych. Są zawody, w których nie da się pobiec w klasycznych kolcach do XC bo jest trochę asfaltu. Parę razy próbowałem w takich sytuacjach polecieć w kolcach ale nie był to dobry pomysł :) Dlatego szukam jakichś startówek na błoto, trawę, miękkie ścieżki ale bez kolców. Zupełnie nie wiem co byłoby dobre. Myślałem np. o nike zoom streak XC (podobno mogą być do przełajów ale nie wyglądają na to), saucony kinvara 3 TR (wyglądają dobrze ale nie wiem czy tzw. buty minimalistyczne mogą być dobre jako startówki - chodzi mi o dynamikę), brook pure grit albo new balance minimusy trialowe - w obu tych przypadkach taki sam dylemat jak przy sauconach.
Nie chcę butów do zawodów w biegach górskich bo będę startował na nizinach, nie będzie skał i kamieni i nie potrzebuję takich traktorów.
PKO
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Często kolce do XC mają swojego bezzębnego brata/siostrę. :oczko: Np. Saucony Kilkenny. Może to dobry kierunek?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Salomon S-Lab Sense :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
panczo
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 31,06

Nieprzeczytany post

Salomon Speedcros, lekkie, z bardzo agresywną podeszwą.
Awatar użytkownika
STI
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Żeby biegać, trzeba biegać.
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a Zoom Streak XC nie spełnią twoich oczekiwań ? Są już w PL do kupienia
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie się nad nimi zastanawiam ale chciałbym zobacztyć opinię kogoś kto w nich biegał.
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fajne są , ale jakiegoś genialnego trzymania to one nie dają. Dynamicznie zarzucić im nic nie można.

Do XC super są Nike Zoom Waffle Racer - to są niby kolce przełajowe, ale ja w nich dość często startuje w krótkich biegach terenowych bez wkrętów, podeszwa jest w całości z gumy
Awatar użytkownika
rockduck
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a jak Cię budżet nie ogranicza i wydanie 5 stówek na buta nie jest problemem to polecam http://www.sklep.napieraj.pl/product-po ... n-190.html - w mojej opinii jeden z najfajnieszych butów do szybkiego ścigania się w terenie
jass1978
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do XC super są Nike Zoom Waffle Racer - to są niby kolce przełajowe, ale ja w nich dość często startuje w krótkich biegach terenowych bez wkrętów, podeszwa jest w całości z gumy
To w takim razie muszę wykręcić wkręty z moich kolców i przelecieć się po błocie. Też mam w całości gumową podeszwę więc może będzie ok.
a jak Cię budżet nie ogranicza i wydanie 5 stówek na buta nie jest problemem to polecam http://www.sklep.napieraj.pl/product-po ... n-190.html - w mojej opinii jeden z najfajnieszych butów do szybkiego ścigania się w terenie
z drugiej strony te buty mają naprawdę zbójecki wygląd :) rzecz warta rozważenia
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ