Buty do biegania po lesie, polnych ścieżkach.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
Niedługo wybije 5 tydzień mojej przygody z bieganiem. Biegam w starych butach, które niegdyś używałem do chodzenia na co dzień. Na początku przygody z bieganiem nie kupowałem nowych butów bo najzwyczajniej w świecie nie wiedziałem czy "się wkręcę".
Właście to bieg nadal jest dla mnie bardziej sporym wysiłkiem niż przyjemnością, ale już wiem, że chcę to kontynuować.
Tak więc potrzebuje butów do biegania tylko po leśnych ścieżkach i polnych drużkach. Będę się z dala trzymał od asfaltu i chodników.
Wzrost: 175cm
Waga: 73kg
Typ stopy: Naturalna
Kwota: hmmm, generalnie oczywiście chciałbym wydać jak najmniej, ale też wole kupić raz, a dobrze. Także może na początek podam kwotę 200zł, a jak będziecie nalegali to wyciągnę z rękawa jeszcze jakąś gotówkę.
Teraz sezon na wyprzedaże więc może jakieś dobre buciki spełniające moje wymagania uda się wyrwać?
Niedługo wybije 5 tydzień mojej przygody z bieganiem. Biegam w starych butach, które niegdyś używałem do chodzenia na co dzień. Na początku przygody z bieganiem nie kupowałem nowych butów bo najzwyczajniej w świecie nie wiedziałem czy "się wkręcę".
Właście to bieg nadal jest dla mnie bardziej sporym wysiłkiem niż przyjemnością, ale już wiem, że chcę to kontynuować.
Tak więc potrzebuje butów do biegania tylko po leśnych ścieżkach i polnych drużkach. Będę się z dala trzymał od asfaltu i chodników.
Wzrost: 175cm
Waga: 73kg
Typ stopy: Naturalna
Kwota: hmmm, generalnie oczywiście chciałbym wydać jak najmniej, ale też wole kupić raz, a dobrze. Także może na początek podam kwotę 200zł, a jak będziecie nalegali to wyciągnę z rękawa jeszcze jakąś gotówkę.
Teraz sezon na wyprzedaże więc może jakieś dobre buciki spełniające moje wymagania uda się wyrwać?
- Adam Ko.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:15
- Życiówka w maratonie: 3:58:51
- Kontakt:
Jeżeli w grę nie wchodziłby limit to polecam Brooks Cascadia - niestety cena dwukrotnie przekracza Twój budżet. Teraz mam drugą parę, biegałem w nich w każdych warunkach pogodowych i dają radę.
Gorąca prośba o pomoc w badaniu do pracy magisterskiej. Tematyka biegowa: viewtopic.php?f=1&t=37461
Blog treningowy

Blog treningowy

- mihumor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:47
- Życiówka w maratonie: 2:48:13
Te buty w niedziele kupiłem w Intersporcie za 179 zł - tu masz test i opis - dużo tego:
viewtopic.php?f=38&t=29591
Najszybsza kupa złomu w galaktyce
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
Blog: viewtopic.php?f=27&t=29814&start=345
Koment: viewtopic.php?f=28&t=29813&start=2880
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
te columbie to dobry strzałmihumor pisze:Te buty w niedziele kupiłem w Intersporcie za 179 zł - tu masz test i opis - dużo tego:
Go Hard Or Go Home
-
- Dyskutant
no ciekawe, ciekawe. Wielki dzięki za odpowiedź na mój post i zaproponowanie konkretnych butów. Będę w przyszłym tygodniu w wawie to zajrzę do intersportu i przymierze te buty. Fajnie, że mieszczą się w moim budżecie.
-
- Dyskutant
Jednak w warszawię będę już jutro. Zaliczę sobie parę Intersportów i decathlon po drodze. Możecie polecić jeszcze jakiś inny model na wypadek gdyby tego nie było? Coś do 200zł. Może nieznacznie więcej(250 absolutny max)
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/puma_faas_250_trailcriginold pisze:Jednak w warszawię będę już jutro. Zaliczę sobie parę Intersportów i decathlon po drodze. Możecie polecić jeszcze jakiś inny model na wypadek gdyby tego nie było? Coś do 200zł. Może nieznacznie więcej(250 absolutny max)
recka http://bieganie.pl/?show=1&cat=20&id=3964
Go Hard Or Go Home
-
- Dyskutant
Oki, dzięki wszystkim za odpowiedzi. Kupiłem dziś buty Columbia Ravenous Lite w warszawskim intersporcie za 179zł.
Na razie nic o butach powiedzieć nie mogę bo dziś już nie mam sił ich testować. Jutro wyjdę w nich pobiegać po raz pierwszy to dam znać co i jak. Zdziwiło mnie to, że buty nie leżały w dziale z butami do biegania. Mało tego pani obsługująca stoisko z butami stwierdziła, że to nie są buty do biegania (?!). Także kupując je w pełni ufam Waszej opinii i recenzji tych butów w artykule do którego link podaliście.
Jeśli chodzi o sam intersport to nie podoba mi się ten sklep bo nie jest on przyjazny amatorowi(czytaj mnie) buty na półkach są nie opisane. Nie wiadomo nawet jaki modele tam leżą. Bo ja jako amator widzę tylko markę buta, ale nie potrafię stwierdzić jaki to model. Przydałby się jakiś opis przy każdym z butów + jego przeznaczenie. Także gdybym poszedł do tego sklepu w ciemno bez Waszej wcześniejszej pomocy to pewnie wyszedł bym z pustymi rękami.
Na razie nic o butach powiedzieć nie mogę bo dziś już nie mam sił ich testować. Jutro wyjdę w nich pobiegać po raz pierwszy to dam znać co i jak. Zdziwiło mnie to, że buty nie leżały w dziale z butami do biegania. Mało tego pani obsługująca stoisko z butami stwierdziła, że to nie są buty do biegania (?!). Także kupując je w pełni ufam Waszej opinii i recenzji tych butów w artykule do którego link podaliście.
Jeśli chodzi o sam intersport to nie podoba mi się ten sklep bo nie jest on przyjazny amatorowi(czytaj mnie) buty na półkach są nie opisane. Nie wiadomo nawet jaki modele tam leżą. Bo ja jako amator widzę tylko markę buta, ale nie potrafię stwierdzić jaki to model. Przydałby się jakiś opis przy każdym z butów + jego przeznaczenie. Także gdybym poszedł do tego sklepu w ciemno bez Waszej wcześniejszej pomocy to pewnie wyszedł bym z pustymi rękami.
- WojtekM
- Zaprawiony W Bojach
w jakim rozmiarze kupiłeś? mam nadzieję, że nie na styk?criginold pisze:Oki, dzięki wszystkim za odpowiedzi. Kupiłem dziś buty Columbia Ravenous Lite w warszawskim intersporcie za 179zł.
no i pamiętaj, ze pomimo terenowego charakteru, te columbie zbrojonej podeszwy nie mają, więc raczej unikaj kamieni - przynajmniej tych ostrych

udanego biegania.
Go Hard Or Go Home
-
- Dyskutant
nie, na styk na pewno nie. Przed palcami mam jeszcze troszke przestrzeni, ale noga nie lata w bucie. Rozmiar moim zdaniem idealny dla mnie. Ale zobaczymy jutro jak się sprawują.
Co do kamieni to na mojej trasie ich nie ma więc luz.
Co do kamieni to na mojej trasie ich nie ma więc luz.
-
- Dyskutant
Pierwszy bieg w nowych butach za mną. Wrażenia średnie. Nogi mnie trochę bolały. Bardziej niż zwykle. Nie wiem czy to zasługa butów czy tego, że pierwszy raz biegałem koło po 15, a zawsze z samego rana. Poza tym cały dzień spędziłem poza domem więc może nogi były już po prostu zmęczone. Zobaczymy jeszcze we wtorek jak się będą sprawowały podczas biegu z samego rana. Cholewka rzeczywiście bardzo wąska. Może trochę za wąska jak na moją szeroką stopę
-
- Rozgrzewający Się
pragnę się dołączyć do zapytania autora postu.
posiadam stopę lekko pronującą, waga ciała 100+, wzrost 194cm.
Budżet na obuwie do 500zł.
dopiero zaczynam swoją przygodę z bieganiem, a las mam dosłownie obok.
posiadam stopę lekko pronującą, waga ciała 100+, wzrost 194cm.
Budżet na obuwie do 500zł.
dopiero zaczynam swoją przygodę z bieganiem, a las mam dosłownie obok.
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2012, 17:10 przez thelem, łącznie zmieniany 1 raz.
- herson
- Zaprawiony W Bojach
Musze Cię zmartwić, nogi mogą/będą jeszcze boleć i niewykluczone, że nawet bardziej. To są wymagające lekkie buty, bez zbędnej amortyzacji, a skoro biegasz od niedawna, nie ma się czemu dziwić.criginold pisze:Pierwszy bieg w nowych butach za mną. Wrażenia średnie. Nogi mnie trochę bolały. Bardziej niż zwykle. Nie wiem czy to zasługa butów czy tego, że pierwszy raz biegałem koło po 15, a zawsze z samego rana. Poza tym cały dzień spędziłem poza domem więc może nogi były już po prostu zmęczone. Zobaczymy jeszcze we wtorek jak się będą sprawowały podczas biegu z samego rana. Cholewka rzeczywiście bardzo wąska. Może trochę za wąska jak na moją szeroką stopę
W takiej sytuacji powinieneś stopniowo się do nich przyzwyczajać i biegać zamiennie w starych butach.