Co myślicie na temat kofeiny ? Tutaj o tym...

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kawa lepsza :)
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
PKO
Sott23
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Co do porównywania kawy z yerba to nie ma sensu, dwie różne używki, różne działanie na organizm rożne smaki i zapachy, yerba pobudza na dłużej, zresztą zależy od organizmu ale generalnie tak jest, wspominałem wcześniej.
Plague pisze:Swoją drogą znalazłem ostatnio yerbę w której na 50g (niby porcja) jest 19mg żelaza i 140+mg magnezu.
Zazwyczaj z boku opakowania masz tabelke jakie składniki yerba dostarcza w 30/50g warto pamiętać, ze jest moczopędna więc tez wypłukuje, ale nie tak jak kawa ;)
axell pisze:No i jeśli chodzi o aspekt smaku - to pierwszy napar jest mocny (może nawet za mocny)
Jak pewnie wiesz to zalezy od yerby, nie każda jest mocna od pierwszego zalania no i zależy jaka wodą zalewasz, ja zazwyczaj staram się ustrzelić w 75C i po pierwszym zalaniu w sumie wypijam szybko, żeby napar nie naciągnął jakoś mocno jak mam cierpką yerbe, później tylko dolewam z termosu :)
Plague
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: tak daleko nie biega

Nieprzeczytany post

axell pisze:Zazwyczaj z boku opakowania masz tabelke jakie składniki yerba dostarcza w 30/50g warto pamiętać, ze jest moczopędna więc tez wypłukuje, ale nie tak jak kawa ;)
zawsze to lepiej niż jak znajoma mi osoba wypijała mocną kawę i zjadała tabletkę 30mg magnezu :hahaha:
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Na temat kofeiny myślę bardzo dobrze, zwłaszcza w kawie z mlekiem, kardamonem oraz, czasami, cynamonem :hejhej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ