Co myślicie na temat kofeiny ? Tutaj o tym...
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Co do porównywania kawy z yerba to nie ma sensu, dwie różne używki, różne działanie na organizm rożne smaki i zapachy, yerba pobudza na dłużej, zresztą zależy od organizmu ale generalnie tak jest, wspominałem wcześniej.

Zazwyczaj z boku opakowania masz tabelke jakie składniki yerba dostarcza w 30/50g warto pamiętać, ze jest moczopędna więc tez wypłukuje, ale nie tak jak kawaPlague pisze:Swoją drogą znalazłem ostatnio yerbę w której na 50g (niby porcja) jest 19mg żelaza i 140+mg magnezu.

Jak pewnie wiesz to zalezy od yerby, nie każda jest mocna od pierwszego zalania no i zależy jaka wodą zalewasz, ja zazwyczaj staram się ustrzelić w 75C i po pierwszym zalaniu w sumie wypijam szybko, żeby napar nie naciągnął jakoś mocno jak mam cierpką yerbe, później tylko dolewam z termosuaxell pisze:No i jeśli chodzi o aspekt smaku - to pierwszy napar jest mocny (może nawet za mocny)

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: tak daleko nie biega
zawsze to lepiej niż jak znajoma mi osoba wypijała mocną kawę i zjadała tabletkę 30mg magnezuaxell pisze:Zazwyczaj z boku opakowania masz tabelke jakie składniki yerba dostarcza w 30/50g warto pamiętać, ze jest moczopędna więc tez wypłukuje, ale nie tak jak kawa