Rowerem na zawody?

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
ojciec
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:10
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chciałbym wystartować w niedzielę w zawodach na 3 km w innym mieście. Nie mam jednak jak się tam dostać. Załóżmy, że dostałbym się tam rowerem, 50 km jazdy wolnym tempem, powiedzmy w 3-4 godziny. Czy byłby to dobry pomysł? Będę w pełnej dyspozycji, czy raczej stracę siły na drogę? Bardzo chciałbym wystartować, ale nie mam jak się tam dostać.
PKO
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale 50km w jedna strone?

miesiac temu jechalam 25km w jedna pozniej zawody na 20km i z powrtoem 28km. czulam sie wysmienicie. gdyby to mialo byc jednak 2x50km to :trup:

jesli bedzie duze slonce musisz liczyc sie z tym ze mozesz dojechac na miejsce odwodniony. ja niestety raz sie tak zalatwilam i mimo ze start byl jedynie na 10km ... zawalilam :wrrwrr:
ojciec
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:10

Nieprzeczytany post

50 km w jedną stronę, o powrót się nie martwię. Zamierzam robić przystanki, żeby jeść i pić. 3 km to dość krótki, ale bardzo intensywny wysiłek. Chciałbym dać z siebie wszystko.
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Jak będziesz jechał te 50km przez 4h to tyłek cię będzie boleć i może nie być wyniku ;).
Poważnie, może być ciężko. Ja nie mam problemu z dojazdem rowerem na zawody, nawet na półmaraton, ale to tylko 7-8km. Po 50km będziesz miał sztywne nogi, szczególnie jeśli na codzień tyle nie jeździsz. Ale nawet jak jeździsz, to na bank nie pobiegniesz intensywnego biegu na maks swoich możliwości.
The faster you are, the slower life goes by.
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to ja bym jednak nei ryzykowala :ojnie:
Awatar użytkownika
lukaskl123
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45

Nieprzeczytany post

Moze po takiej przejazdzce nie bedziesz tego bardzo czuł ze jestes zmeczony ale wierz mi na pewno mięśnie przez taki dystans nawet rowerem robią swoje i wyniku najwyzszego nie bedzie.Takie moje zdanie ;)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Triatlonisci tak wlasnie robia.

Ja bym wsiadl na rower elektryczny.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
piotrekzkrakowa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ja bym spokojnym tempem pojechał. To 3 godziny spokojnej jazdy. Zostawiłbym sobie tylko jakieś 2 godziny czasu przed biegiem na zebranie sił. Ale jeśli będzie spory wiatr lub masz ostro pod górę to przestaje być spokojna jazda i mozesz porzebować więcej czasu. Nie wiem w jakiej jesteś kondycji, ale już to że w ogóle pytasz o taką możliwość przekonuje mnie że masz możliwości.
ukłony i uśmiechy

JADĄC ROWEREM Obrazek BIEGNĄC Obrazek [komentarze] [blog]
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Kolego,
nie dasz z siebie wszystkiego na tych 3 km bo 50 km rowerem da Ci lekko/trochę/średnio w kość.
Wypoczęty kolarz to taka figura retoryczna ?

Nie wiem, gdzie to jest, czy tam są drogi czy nie ma, ale jeśli są to można poszukać.

A z powrotem może się z kimś zabrać...
krunner
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ